Güreş Milli Takımı sporcuları, Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin yaşandığı günden bu yana meydanlardan ayrılmayarak desteklerini sürdürüyor.
Türkiye güreş milli takımları, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminin olduğu günden bu yana halkla beraber meydanları boş bırakmıyor. Türkiye’nin her bir şehrinde meydanları boş bırakmayan Güreş Milli Takımları’nın her bir sporcusunun ortak bir mesajı var:
"Ecdadımızın canı pahasına emanet ettiği bu vatanımızı hainlere ve dış güçlere karşı korumak da bizim boynumuzun borcudur."

TAHA AKGÜL VE ARKADAŞLARI BOLU MEYDANINA İNDİ
Bolu Aladağ’da olimpiyat oyunları için kampta olan Serbest Güreş Milli Takımı sporcularından Avrupa ve Dünya Şampiyonu Taha Akgül ve milli takım arkadaşlarıyla beraber Bolu merkezde toplanan halkla beraber hain darbe girişimini protesto etti.

MEYDANLARDAN MİNDERE KOŞTULAR
Ankara Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi’nde Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Yıldızlar Serbest Güreş Milli Takımı, darbe girişiminin olduğu gün meydanlara inerek milletin silahını yine milletine doğrultan teröristlere karşı dimdik durarak cuntacılara geçit vermedi. Sabaha doğru hain cuntacıların yakalanmasından ardından milliler, Avrupa Şampiyonası’nın yapılacağı İsveç’in Stockholm şehrine uçtu.

"BU TOPRAKLAR BİZİM VE İLELEBET DE BİZİM OLACAKTIR"
Ayrıca önümüzdeki ay Fransa’da yapılacak olan Dünya şampiyonası’na hazırlanan Gençler Serbest Güreş Milli Takımı da Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Fidan ile beraber bir haftadır Ankara Kızılay meydanında demokrasi nöbetine devam ediyor. Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız ile birlikte sokakları dolduran ay-yıldızlılar, "Bu topraklar bizimdir ve inşallah ilelebet bizim olacaktır" mesajı verdiler.

KAYAALP, ÇEBİ VE İLDEM İSTANBUL MEYDANLARINDA
İstanbul Sarıyer Kamp Eğitim Merkezi’nde olimpiyata hazırlanan grekoromen milli takımı sporcularından Rıza Kayaalp, Selçuk Çebi ve Cenk İldem başta olmak üzere tüm takım, İstanbul’da meydanları boş bırakmadı. Ellerine bayrakları alarak meydanlara koşan milliler, "Artık sahne milletindir" dedi.

EDİRNE MEYDANLARINI BAYAN GÜREŞÇİLER TUTUYOR
Edirne Kamp Eğitim Merkezi’nde ise dünya şampiyonasına hazırlanan Gençler Bayanlar Güreş Milli Takımı’da gündüz antrenmanlarını yapıyor gece ise halkla beraber meydanlara yürüyorlar. Milli formalarını üzerlerinden hiç çıkarmayan bayanlar şöyle konuştu:
"Bizler yurt dışında en büyük spor organizasyonlarında İstiklal Marşımızı okutmak ve ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek için ailemizden günlerce uzak kalarak gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bizler uluslararası arenada milletimizi ve ülkemizi yüceltmek için her şeyimizi feda ederken, birilerinin de bu ülkeye zarar vermesine, ülkemizin dünyanın gözünde küçültme hareketlerine tahammül edemiyoruz. Ecdadımızın bize canı pahasına emanet ettiği bu vatanımızı hainlere ve dış güçlere karşı korumak da bizim boynumuzun borcudur. Günlerdir meydanlardayız. Belki antrenmanlarımızdan dolayı çok yoruluyoruz ama vatanımız için günlerdir sabahlara kadar meydanlarda bu hainlere gözdağı vermeye çalışıyoruz" dedi.

2 BİN PEHLİVAN EDİRNE MEYDANLARINA İNDİ
Öte yandan bu yıl 22-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde er meydanına çıkacak olan pehlivanlarda Edirne’ye geldi. Meydanları dolduran on binlerce halkla beraber yaklaşık 2 bin pehlivanda Edirne sokaklarında elinde bayraklarla yürüdü.
(İHA)