Müsabakadan Trabzonspor galip ayrılması halinde bir üst tura çıkacak. Berabere kalma durumunda ise Inter ve CSKA Moskova maçının sonucu Bordo-mavililerin kadarini belli edecek. 
Tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor, 10 puanlı grupta lider olan İnter'in ardından 6 puanla 2. sırada yer alıyor. Bordo-mavililerin rakibi Lille ve CSKA Moskova'nın da 5 puanı bulunuyor. Bordo-mavililer grupta oynanacak olan son maçlar sonunda Avrupa'daki kaderi netlik kazanacak. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam edebilir, UEFA Avrupa Ligi'ne kalabilir veya Avrupa'ya veda edebilir. 
Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Lille maçını kazanması halinde puanını 9 yapacak ve grupta 2. sırada yer alarak bir üst tura çıkacak. 5 puanlı Lille ile berabere kalması halinde ise bordo-mavilil puanını 7 yapacak ve 5 puanlı CSKA Moskova'nın Inter deplasmanında yenilmesini veya berabere kalmasını bekleyecek. 

UEFA AVRUPA LİGİ HESAPLARI 
Trabzonspor, 5 puanlı Lille ile deplasmanda berabere kalmasın halinde puanını 7 yapacak ve 5 puanlı CSKA Moskova ise deplasmanda Inter'i yenmesi halinde ise bordo mavililer yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Trabzonspor, Lille yenilmesi durumunda bile CSKA Moskova'nın, Inter deplasmanında kaybetmesi halinde yine UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. 
Trabzonspor, 5 puanlı Lille'e yenilmesi halinde 6 puanda kalacak ve 5 puanlı CSKA'nın da Inter'i yenmesi halinde Avrupa defterini kapatacak. Bordo mavililer, 5 puanlı Lille'e yenilmesi, 5 puanlı CSKA'nın Inter deplasmanından 1 puanla ayrılması durumunda, aynı puana (6) sahip olacağı CSKA Moskova'nın ikili averajla gerisinde kalacak ve Avrupa'ya veda edecek.