61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu
 
Sezonun ikinci yarısına fırtına gibi başlayan Trabzonspor, oynadığı 9 karşılaşmanın 7’sinden galibiyetle, 2’sinden de beraberlikle ayrılarak ligde 41 puanla 5.sıraya yükseldi.
 
KADRO SIKINTISI BAŞLADI
Lige verilen arada eksiklerini tamamlayarak deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynayacağı maça hazır kıta olarak çıkmak isteyen Bordo-Mavililerde kadro sıkıntısı ise yaşanmaya başlandı.
 
RİZE MAÇI 2 NİSAN’DA
Trabzonspor’un, 2 Nisan’da Rizespor ile karşılaşacağı müsabaka öncesi takımda 3 oyuncu kart cezalısı durumunda yer alıyor.
 
3 OYUNCU CEZALI
Uğur Demirok, Yusuf Yazıcı ve Joao Pereira, Galatasaray maçında cezalı duruma düştüler ve Rizespor deplasmanında forma giyemeyecekler.
 
ONAZİ VE MAS SAKAT MI?
Ülkelerinin milli takımlarına giden Ogenyi Onazi ve Emmanuel Mas’ın ise çıktıkları karşılaşmalarda sakatlandıkları bilgileri geldi.
 
DURİCA’NIN SON DURUMU
Ayrıca ‘Savunma Bakanı’ lakaplı oyuncu Jan Durica ise Alanyaspor maçında yaşadığı sakatlığını yeni yeni atlatmaya başladı.
 
YANAL ARA VERMİYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, önemli oyuncularının yokluğunda hem kadroyu ayakta tutmak hem de takımın ikinci yarıda yakaladığı çıkışı sürdürmek için var gücüyle çalışıyor.
 
KALE ONUR’UN
Rizespor maçında kaleyi Onur’a teslim etmesi beklenen Teknik Patron Yanal’ın, sağ bekte cezalı olan Pereira’nın yerin Zeki’yi oynatacağı öğrenildi.
 
MAS YERİNİ ALACAK MI?
Sol bekte Arjantin Milli Takımı’ndan ‘sakatlandı’ bilgisi gelen Emmanuel Mas’ın durumunun iyi olduğu ve Rizespor maçında yerini alabileceği ifade edildi.
 
SAVUNMADA KİM OYNAYACAK?
Yanal’ın, savunmanın ortasında ise cezalı Uğur’un yerine Medjani’yi, sakatlıktan yeni çıkan ve Beşiktaş’a karşı koz kullanılacak olan Durica’nın yerine de Mustafa Akbaş’ı oynatacağı belirtildi.
 
ORTA SAHANIN PRENSLERİ
Savunmanın önünde Nijerya Milli Takımı’yla çıktığı maçta sakatlanarak oyunu yarım bırakan Onazi’nin de durumunun iyi olması nedeniyle Rizespor karşılaşmasında Okay ile birlikte görev alacağı öğrenildi.
 
YAZICI’NIN YERİNE BERO
Sağ kanatta Olcay Şahan’ın, sol kanatta da Castillo’nun oynaması beklenirken, kart cezalısı Yusuf Yazıcı’nın yerine ise Galatasaray maçında yine Teknik Direktör Ersun Yanal’ın, Yusuf’un yerine denediği Bero’nun oynayacağı ifade edildi.
 
N’DOYE İN RODALLEGA OUT
İleri uçta ise Yanal’ın, son haftalarda formda olan N’Doye’yi sahaya süreceği ve Kolombiyalı golcü Rodallega’yı ise yedek kulübesinde oturtacağı belirtildi.