61SAAT.COM
Beko Basketbol Liginde son dakikaya kadar mücadele eden ancak 2. Lige düşen Trabzonspor Basketbol Takımında bu yıl takım neredeyse tamamen değişti. Geçen yıl takımında başında olan Coach Halil Üner ile yola devam eden Trabzonspor, Trabzon Hayri Gür Spor Salonu’nda sezon açılışını yaptı.
Tribünlerin boş olduğu sezon açılışında Staff Kadro ve yöneticilerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Yiğit Alp dikkat çeken ifadeler kullandı. 2. Ligde çok kısa sürecek bir maceranın ardından yeniden 1. Lige çıkacaklarını ifade eden Başkan Alp, sözlerine şu şekilde sürdürdü:
“Bu transferlerin hepsi bizim ilk istediğimiz kişiler. Ve hocamızın transfer listesindeki birinci sırada ki arkadaşlar. Hiç birinde ikinci sıraya düşmedik. Hocamızın istediği transferler. Tek hedefimiz var 1. Lige çıkmak. Başka bir şey düşünmüyoruz” dedi.

Toplantının ardından basın mensupları ile süreli bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Alp, burada geçen sene yaşanan aksaklıklar, Basketbol Federasyonun seçimleri, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in desteği gibi konularda açıklamalarda bulundu.




İŞTE MEHMET YİĞİT ALP’İN O AÇIKLAMALARI



GEÇEN YIL KÜME DÜŞMENİN SORUMLULUĞU KİMDE?
Geçen yıl küme düşme macerasından başlarsak ben ilk toplantıda söyledim bin tane hata yapacağımızı Geçen sene o bin hatanın epeycesini yaptık. Bu sene yapmayacağız. Trabzonspor Basketbol Takımının küme düşmesinin birinci sorumluluğu bana ait. Tercihleri ben yaptım. İlk hocanın seçiminden ikinci hocanın gelmesi. 100 tane sebep sayabiliriz. Ama bunlar birer bahaneden öteye geçmez. Hedef doğru düzgün yöneterek tekrar birinci lige çıkmak.

SEÇİLDİKLERİNDE ORTADA NASIL BİR KULÜP VARDI?

11 Ağustos’ta seçildiğimizde kulüp personeli yoktu, 0 oyuncu vardı. 3,5 trilyon borcumuz vardı Kulüp kapatılıyordu. 1. Ligi bırak hiçbir yerde basketbol takımı olmayacaktı. O zaman kalan oyuncuları almak zorunda kaldık. Düzgün yapmaya çalıştık her şeyi ama bunlar olmadı.

TRABZONSPOR İLE BÜTÜNLEŞME SAĞLANDI MI?
Geçen sene en önemli yapılması gereken şey Trabzonspor ile bütünlük sağlanması idi. Bu başarıldı. Trabzonspor Futbol Kulübü geçen sene Basketbol Kulübüne epeyce bir bütçe ayırdı. 900 milyar civarında katkı sağlandı. Basketbol Kulübü Yöneticileri tarafından 1 trilyon civarında hibe yapıldı ve bunlar geri alınmadı. Sponsor destekleri oldu. Geçen sene her şeyi doğru düzgün yapsaydık ligden düşmezdik.

SADRİ ŞENER, BASKETBOL KULÜBÜNÜ NASIL GÖRÜYOR?
Futbolla ilgili her şeyi söyleyebilirdik ama basketbol ile ilgili bilmiyorduk öğrendik. Bu sene transferlerin hepsi isteyerek yaptık. Hepsini hoca tek tek seçti ve aldık. Gene bu sene Sadri Şener, bütçe konusunda anlaştık destek verecek. Hedef Basketbol Kulübü ile Trabzonspor’un birleşmesi. Tekrar söylüyorum bizim başkanımız Sadri Şener’dir. Biz onu temsilen buradayız. Sadri bey kulübün yaşaması için hertürlü desteği veriyor, bu sene de verecek.





BASKETBOL SEÇİMLERİNDE KİM DESTEKLENECEK?
Basketbol seçimleri var. Şuan Turgay Demirel ile Doğan Hakyemiz aday görünüyor. Biz Trabzonspor’un hakları neredeyse onu destekleyeceğiz. Ancak Doğan Hakyemez çekilecek gibi. Ancak verilen sözlerde tutulmayabiliyor. Birini desteklerken ondan aldığınız sözleri tutmadığı zaman da yapacak bir şey olmuyor.


GEÇEN SENE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYANLAR ŞİMDİ NERDE?
Trabzon hiç bir şeyi ayakta tutmuyor. Trabzonspor basketbol kulübü geçen sene kapanırken elimizi taşın altına koyarız diyenlerin bu sene yaptıkları katkılar da ortada. Herkes hamasi duygularla çok şey söylüyor ama bunlar reelde olmuyor. Bizim yöneticilerimizin verdiği hipe katkılar ve Trabzonspor’un verdi katıklar olmasa bugün basketbol takımı olmayacaktı. O elimizi taşın altına koyarız diyenlerin hiç biri ortada yok.


3,5 TRİLYONLUK BORCUN NE KADARI KALDI?
Ancak tüm bu hibelere karşın Trabzonspor Futbol Kulübünün desteği olmasa bu çatı yürümez. Ana çatı Trabzonspor. Trabzonspor’un desteği olmasa bu kulüp yürümez. Geçen yıl bir tercih yapmak lazımdı. Geçen yıl Trabzonspor’a gelmiş her oyuncu ile icralıktık. Bu 3,5 trilyonluk borcun 2 trilyonunu ödedik. Burda bir tercih yapmalıydık. O 2 trilyonu Amerikalıya verip lige devam edeceğiz. Ve biz bu noktada bu tercihi yaptık. Kalan borç 300 milyar Bu yüzde 10 bile değil.





TRABZONLU İŞ ADAMLARI BASKETBOL İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?
Medikal Park’ın Trabzonspor’un sponsorluğundan çekilmesini normal karşılamıyorum. İstanbul’da Trabzonlu diye geziyorsak, bunu ortaya koyabiliriz. Görüştüğümüz Trabzonlu iş adamları reddediyor. Basketbola yatırım yapmayı düşünmediklerini söylüyorlar. Bizde top ayakla oynanır diyorlar.


STAFF LİSTE
Cömert Küce (Genel Menajer)
Halil Üner (Head Coach)
Osman Ekici (Yrd. Antrenör)
Can Çuvalcıoğlu (Yrd. Antrenör)
Muammer İyiterzi (İdari Menejer)
Osman Durna (Masör)
Zeref Birinci (Malzemeci)


BASKETBOL TAKIMI
Takım Kaptanı: Juriza Zuza (Hırvatistan Tofaş)
Takım Kaptanı: Fırat Aydemir: (Milli Piango)
Ertem Türetken (Selçuk Üniversitesi)
Orçun Tunca (TED Ankara Kolejliler)
Sercan Topçu (Vestel)
Kaan Üner (Trabzon)
Umutcan Özyıldırım (İstanbul BŞB)
Rasim Başak (Antalya)
Emre Ekim (Erdemir)
Toure Murry (Üniversite-Wichita State)
Alican Güney (Antalya)
Kadir Çıpa (Mersin BŞB)
İsmet Alkan (Trabzon Alt yapı)
Oğuzhan Turan (Trabzon Alt Yapı)

KAYNAK: 61SAAT.COM