NOTLAR
İLK DAKİKALARDA KARŞILIKLI ATAKLAR
Mücadele tempolu başlarken, iki takım da karşılıklı ataklar geliştirdiler. Ev sahibi ekip Lille Hazard'la hızlı ataklar yaparken, Trabzonspor da Colman'ın kullandığı serbest vuruşta tehlike yarattı.

LILLE BASKIYI ARTIRDI
Maçın ilk dakikasının ardından ilk on dakikalık bölümde Lille Trabzonspor karşısında baskı kurdu ancak Bordo Mavili ekip savunmadaki dikkatiyle rakibine tehlikeli pozisyonlar vermedi.

BURAK MÜKEMMEL VURDU AMA...
Karşılaşmanın 11. dakikasında Trabzonspor Burak'la gole çok yaklaştı. Ceza sahasının dışında topla buluşan Burak, uzaktan çok sert ve düzgün vurdu. Kaleciye de geçen top az farkla üstten dışarı gitti.

HAZARD VURDU, TOLGA NEFİS ÇIKARDI
Karşılaşmanın 14. dakikasında Lille, Hazard'la gole çok yaklaştı. İki rakibini geçen Hazard, ceza sahasına girerken kale direğinin dibine çok güzel vurdu ancak Tolga aynı güzellikle kurtararak gole izin vermedi.

LILLE GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Ev sahibi Lille, yine Hazard'la gole çok yaklaştı. Mücadelenin 18. dakikasında kaleyi tam karşıdan gören noktadan önce Colman'ı geçen Hazard, Sow'la duvar pası yaparak ceza sahası içine girdi ve girer girmez vuruşunu yaptı ancak top kale direğinin yanından dışarı gitti.

LILLE TRABZONSPOR'U BUNALTTI
Lille, maçın 20. ve 30. dakikaları arasında Hazard, Paye ve Sow'un etkili oyunlarıyla Trabzonspor'u sürekli kendi yarı sahasına hapsetti. Özellikle Hazard ceza sahasının önünden kaleye gönderdiği şutlarla gol aradı. Trabzonspor kontra atak yapma fırsatı bulamadı.

TOLGA KALESİNDE DEVLEŞTİ
Lille hücumlarında üst üste isabetli şutlar Trabzonspor kalesini yoklasa da kaleci Tolga çok tehlikeli şutlarda dahi başarılı bir şekilde kalesini korudu ve gole izin vermedi.

TRABZONSPOR'DA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Karşılaşmanın 33. dakikasında Trabzonspor zorunlu bir oyuncu değişikliği yaptı. Sakatlanan Celutska oyuna devam edemedi ve yerine Adrian girdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA İLK TEHLİKE TRABZONSPOR'DAN
Mücadelenin ikinci yarısında ilk tehlike Trabzonspor'dan geldi. 47. dakikada sol kanatta topu taşıyan Halil, kale sahasına ortaladı. Burak yükseldi ancak savunma erken davranarak topu uzaklaştırdı.

LILLE GOL ÜSTÜNE GOL KAÇIRDI
Ev sahibi ekip Lille, ikinci yarının ilk dakikalarından sonra yine baskı kurdu. İlk net pozisyon da 57. dakikada geldi. Joe Cole'un sol kanattan ortasında Hazard'ın indirdiği topta Debuchy'nin vuruşu savunmadan dışarıya gitti.

ADRIAN HEYECANLANDIRDI
Mücadelenin 80. dakikasında, Lille'in galibiyet golü aradığı bir anda Trabzonspor kontratağa çıktı. Adrian ceza sahası dışından güzel vurdu ancak top yandan dışarı gitti.

82'DE BURAK KALECİYİ GEÇEMEDİ
Yine hızlı gelişen Trabzonspor kontratağında Burak topla orta sahadan çok hızlı hareketlendi. Ceza sahasının sağ çizgisi üzerinden sert vurdu ancak kaleci topu kornere çıkarmayı başardı.

Trabzonspor zorlu maçtan 0-0 beraberlikle ayrılarak gözlerini Inter-CSKA maçına çevirdi ancak CSKA'nın Inter'i deplasmanda 2-1 yenmesiyle birlikte grubunu üçüncü sırada tamamlamayarak UEFA Avrupa Ligi'ne gitti.

MAÇTAN NOTLAR
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda, deplasmanda Lille ile karşılaşan Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, son lig maçında yedek soyundurduğu Halil Altıntop ve Alanzinho'ya ilk 11'de forma verdi.

Teknik direktör Güneş, 2-2 berabere kaldıkları Sivasspor maçında görev vermediği Colman ve Celustka'nın yanı sıra, yine bu maçta sonradan oyuna aldığı Alanzinho ve Halil Altıntop'a zorlu Lille deplasmanında ilk 11'de şans tanıdı.

Sivasspor maçında forma giyen Adrian ve Henrique ise deneyimli teknik adam tarafından bu maçta yedek soyunduruldu.

Taraftarlar yalnız bırakmadı
18 bin kişilik Lille Metropole Stadı'nda oynanan tarihi maçta Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen bordo-mavili taraftar takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı 6 bin Trabzonsporlu taraftar da takip etti.

Hakem Proença'nın 5'inci maçı
Türk takımlarının bugüne kadar Avrupa kupalarında 4 maçını yöneten Portekizli hakem Pedro Proença, Lille-Trabzonspor maçında da düdük çaldı. 41 yaşındaki Portekizli hakemin yönettiği maçlarda Beşiktaş, 2004 yılında sahasında Standard Liege ile 1-1 berabere kalırken, geçen sezon sahasında Dinamo Kiev'e sahasında 4-1 yenildi.

Proença'nın düdük çaldığı 2006 yılındaki Randers-Fenerbahçe maçından sarı-lacivertliler 3-0 galip ayrılırken, 2009 yılındaki Galatasaray-Hamburg maçını ise Alman ekibi 3-2 kazandı.

Deneyimli hakem, son olarak Türkiye'nin Hırvatistan ile oynadığı ve golsüz berabere biten 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off eleme maçını da yönetmişti.

Joe Cole, Trabzonspor'a yabancı değil
Lille'in deneyimli futbolcusu Joe Cole, geçen yıl Liverpool formasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'a karşı mücadele etti. Sezon başında Fransız ekibine kiralanan Cole, Liverpool ile Trabzonspor arasındaki iki maçta da forma giymiş, İngiliz futbolcu ilk maçın 52. dakikasında penaltı atışından yararlanamamıştı.

Sadri Şener stada gelmedi
Bordo-mavili ekibe moral vermek amacıyla Fransa'nın Lille kentine gelen Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, kendisine konulan ''statlara giriş yasağı'' nedeniyle karşılaşmayı statta izleyemedi. Şener'in, maçı konakladığı otelde izlediği kaydedildi.

Trabzonspor, Türk takımları içinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi gruplarında en yüksek puan alan takım rekorunu egale etti.

Trabzonspor B grubunda oynadığı 6 maçta 7 puan aldı ve grubunu 3.sırada bitirip Uefa Avrupa Ligine kaldı. Trabzonspor ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi gruplarında 7 puan aldı ve Fenerbahçe'nin 1996-97 sezonunda 7 puanla yakaladığı rekoru egale etmiş oldu.

SON 5 RESMİ MAÇTA GALİBİYET YOK
Trabzonspor son 5 resmi maçında 4 beraberlik 1 yenilgi aldı ve galibiyet alamadı. En son 06.11.2011 tarihinde sahasında Kayserispor'u 2-1 yenerek galibiyet alan Trabzonspor son 5 maçında 4 gol attı kalesinde 5 gol gördü.

FRANSIZ TAKIMLARINA KARŞI 3 GALİBİYET
Trabzonspor Avrupa kupalarında Fransız takımları ile 6 maç yaptı. Oynadığı bu 6 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik alan Trabzonspor sadece 1 kez kaybetti. 1991-1992 sezonunda Uefa Kupası 2.turunda Fransız Olympique Lyon ile mücadele eden Trabzonspor rakibini deplasmanda 4-3, evinde de 4-1 yenerek tur atlamıştı.

Trabzonspor 2009-10 sezonunda ise Fransız Toulouse'a evinde 3-1 yenilirken deplasmanda oynanan maçı 1-0 kazandı ancak elenen taraf oldu. Trabzonspor bu sezonda Lille takımı ile sahasında 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor ile Fransız takımları arasında oynanan bu 5 maçta toplam 19 gol atılırken Trabzonspor 11, rakipleri 8 gol kaydetti.
Trabzonspor Avrupa kupalarında Fransız takımları ile deplasmanda oynadığı 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik aldı ve yenilmedi.

BURAK YILMAZ'IN AVRUPA'DA GOLÜ YOK
Burak Yılmaz kariyeri boyunca Avrupa Kupalarında 21 maça çıkarken hiç gol atamadı.
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor forması altında 14 Şampiyonlar Ligi, 3 Uefa Avrupa Ligi, 4 Uefa Kupası maçı oynayan Burak Yılmaz 1024 dakika sahada kaldı. Burak bu sezonda 6 maçta Trabzonspor formasıyla Avrupa kupalarında yer aldı.

Burak bu sezon Süper Lig'de ise toplam 13 gol attı ve en golcü oyuncu konumunda bulunuyor.


 
90'
Burak Yılmaz'ın yerine Mustafa Yumlu oyuna dahil oldu Trabzonspor'da.
90'
Sol kanattan Bonnart'ın ortasında top Halil'de kaldı. Sonrasında Colman hücuma çıkarken topu kaybetti. Ama sonrasındaki pas hızlı ve topa yetişemeyen Debuchy.
89'
Dimitri Payet'in yerine Rodelin oyuna dahil oldu Lille'de.
 
88'
Obraniak'ın ortasında top Tolga'da kaldı. Sow onun elindeki topa dokununca faul kararı çıktı.
 
88'
Trabzonspor'un gruptan çıkabilmek için gole ihtiyacı var kalan dakikalarda. Ama aksi bir durumda da son sıraya gerileyebilir temsilcimiz.
87'
Trabzonspor'a çok kötü bir haber geliyor Milano'dan. CSKA Moskova 86. dakikada öne geçiyor Milano'da.
86'
Debuchy'nin pasında Balmont son çizgide topla buluşmak istedi. Cech önünü tam zamanında kapatınca top Debuchy'den dışarıya gitti, aut.
 
85'
Trabzonspor topla çıkmak isterken savunmada topu kaybetti. Sow'un yerden vuruşu kaleyi bulmadı.
 
85'
Balmont ceza sahası dışındaki arkadaşını gördü. Payet'in vuruşunda top savunmadan döndü.
84'
Lille'de Beria'nın yerine Laurent Bonnart oyuna girdi.
 
83'
Paulo Henrique bu kez sol kanatta topla buluştu. Onun orta şut karışımı vuruşunda Halil arka direkte topa dokunamadı. Halil dokunsa top boş kaleye gidecekti.
 
82'
Adrian sağ kanattan korneri kullandı ama içeride iki Trabzonsporlu var ve savunma ön direkte karşıladı.
82'
Trabzonspor çok önemli bir kontra atak yakaladı. Burak sağ kanattan topu sürekledi ve ceza sahasına girdi. Solda Halil bomboştu ama o dar açıdan şansını denedi. Landreu sert şutu kornere çeldi.
 
80'
Trabzonspor'da Henrique topu sürükledi ve ceza sahası dışındaki Adrian'a çıkardı. Adrian'ın vuruşunda top kalenin sağından auta gitti.
 
79'
Payet sonrasında sol kanattan korneri kullandı. Tolga çıktı ve topun sahibi oldu.
79'
Ceza sahasına tehlikeli bir orta daha. Trabzonspor savunması da bu pozisyonda hata yapınca top Lille'i oyuncularda kaldı. Payet'in uzaktan vuruşunda Trabzonspor savunması yatarak topu karşıladı.
78'
Top yine Trabzonspor sağ kanadına sıkıştı ve Cech'in hava topunda Obraniak'a yaptığı harekete faul kararı çıktı.
 
78'
Orta alanda hava topu mücadelesinde Adrian, Debuchy'e faul yaptı.
77'
Lille hücumu devam etti. Payet'in ara pasında Balmont topa yetişemedi ceza sahasında.
77'
Bu kez Colman Payet'i faulle durdurdu. Hazard'ın ortasında ise yine Trabzonspor savunması başarılı.
76'
Giray Kaçar, Hazard'ı orta sahada faulle durdurdu. Faul sonrasında topa vuran Adrian, sarı kart gördü.
75'
Balmont orta sahada çok etkili bugün. Driplinglerle ilerlemek istedi ama Trabzonspor savunması topu kazandı.
74'
Adrian bu kez hızlı şekilde rakip yarı alana geçerken topu Burak'a göndermeyi düşündü. Beria bu pası eliyle kesti.
 
74'
Orta alanda Paulo Henrique topla bulu
 
73'
Adrian taçtan sonra iki kişinin arasından ceza sahasına girmek istedi ama topu kaybetti.
72'
Adrian sol kanattan bir anda hareketlendi. Son çizgiden orta yapmak istedi Polonyalı, top savunmadan taça çıktı.
71'
Obraniak bu kez ortayı yapan isim. Top doğrudan kaleci Tolga'da kaldı.
 
 
70'
Balmont sağ kanattaki boşluktan ortasını yaptı. Yine savunma kafayı vurdu ve tehlike büyümedi.
69'
Lille'de ilk oyuncu değişikliği: Joe Cole'ün yerine Ludovic Obraniak oyuna dahil oldu.
 
69'
Halil Altıntop üç kişinin arasında yerde kaldı rakip yarı alanın ilk metrelerinde. Faulü yapan Debuchy...
68'
Lille bu kez sol kanattan geldi. Payet'in ortasında Cech topu kontrol etti arka direkte. Ama daha öncesinde Glowacki'ye yapılan hareket için faul düdüğü çalındı.
 
67'
Payet ceza sahasına doğru uzun bir top attı. Ama Sow'un koşu yaptığı yere gitmedi top ve Tolga'da kaldı.
 
66'
Bakalım bu oyuncu değişikliğinin ardından Trabzonspor'un oyununda nasıl bir değişiklik olacak.
65'
Trabzonspor'da çok fazla pas hatası yapan Alanzinho yerini Paulo Henrique'ye bıraktı.
 
64'
Payet'in sağ kanattan kullandığı kornerde, Tolga kalesini zamanında terk etti ve topu karşıladı.
64'
Lille çok iyi paslaştı. Balmont son olarak ceza sahasında topla buluştu. Onun yerden yaptığı ortada Cech kademeye girdi ve topu kayarak kornere attı.
 
62'
Zokora bu sarı kartla bir sonraki maç öncesinde cezalı duruma düştü.
61saat.com ekibi bu akşam canlı yayınını Art Angels ofisinde yapıyor.
61'
Bu pozisyonun ardından tartışmalar sürerken Zokora ve Chedjou da sarı kart gördü.
61'
Orta alanda Balmont çok sert girdi Adrian'a ve sarı kartı gördü.
 
60'
Cole bir kez daha ceza sahası içinde topu önünde buldu. Ortadaki Sow'a çıkarmak isterken araya Giray girdi yine.
59'
Payet bir kez daha korneri kullandı. Ama sol kanattan yapılan ortayı ön direkte savunma karşıladı.
58'
Payet'in kullandığı kornerde topu bir türlü uzaklaştıramadık. En son olarak Cole ceza sahasında önemli bir fırsat yakaladı ama onun vuruşu savunmadan kornere gitti.
58'
Cole'un sol kanattan ortasında Lille çok tehlikeli geldi. Hazard'ın indirdiği topta Debuchy'nin vuruşu savunmadan dışarıya gitti.
57'
Hazard'ın sol kanattaki pası Cech'ten taça çıktı. Elle oynama beklentileri ise karşılıksız kaldı.
56'
Trabzonspor topu sol kanada sıkıştırdı bu kez. Adrian'ın son çizgiden ortasında ise top doğrudan auta gitti.
55'
Payet kullandı sağ kanattan korneri. Basa kafayı vurdu ve top dışarı çıktı ama Basa'nın hareketine faul düdüğü de çıktı.
54'
Lille yine sağ kanattan süratli geldi. Bir türlü önlem alamadı temsilcimiz buna. Cole'un ortasında Sow kafayı vuramadı, Giray kafayla topu kornere attı.
53'
Debuchy sağ kanattan hızla atağa kalktı ama Halil geçmesine izin vermedi Fransız oyuncunun.
52'
Inter çok geçmeden beraberliği sağladı CSKA Moskova karşısında. Bu çok önemli bir gol olabilir.
51'
Sol kanattan uzun bir taç kullandı Beria. Sow hava tounda Giray'a faul yaptı topu alabilmek için.
50'
Trabzonspor'u yakından ilgilendiren maçta CSKA Moskova 1-0 öne geçti Inter deplasmanında.
49'
Hazard ceza sahasında Sow'u topla buluşturdu. Giray onun şutunda yatarak topu kornere attı ama zaten daha önce ofsayt bayrağı kalkmıştı.
49'
Eden Hazard uzaklardan kaleyi yokladı, ama Tolga yine kalesinde başarılı.
48'
Halil sol kanatta son çizgide topla buluştu. Ortasında Burak'dan hemen önce savunma kafayı vurdu.
47'
Colman'ın pasında Burak sağ kanattaki boşlukta topla buluştu ama iki kişinin baskısı altında topu kaybetti golcü oyuncu.
 
 
46'
İkinci yarı Lille'li oyuncuların dokunuşu ile başladı.
D.A.
İki takım oyuncuları ikinci devre için yeşil zemine ayak bastı.
D.A.
Şu anki skorlarla Trabzonspor grubu 2. olarak tamamlayacak. CSKA Moskova kazanamadığı sürece Trabzonspor'a beraberlik yeterken, Rus ekibi İtalya deplasmanından galibiyetle dönerse temsilcimize 3 puan gerekecek.
D.A.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Trabzonspor'u yakından ilgilendiren diğer karşılaşma olan Inter-CSKA Moskova maçında da gol sesi yok.
D.A.
Ve hakem ilk devrenin son düdüğünü çaldı.
 
45'
Halil sol kanatta topla buluştu ama son çizgiye inmek isterken topu kaybetti tecrübeli golcü.
44'
 
Halil'in sakatlığı ciddi gözüküyor, sahanın kenarında devam edecek tedavisi.
43'
Halil sakatlık geçiriyor Trabzonspor yarı alanında sağ korner direği yakınında.
43'
Lille hızlı geldi bu kez ama Sow'un ilerlemesine izin vermeyen isim Giray Kaçar...
 
41'
Cech hücuma çıkarken topu kaybetti ama savunmanın arkasına atılan pası Giray yine çok iyi bir zamanlama ile kesti.
40'
Serkan Balcı bu kez Hazard'a faulü yapıyor, Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde.
39'
Trabzonspor bir anda hızlı çıktı ama Colman pası vermekte geç kaldı ve Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı kalktı.
 
 
38'
Lille'de tribünlerden Trabzonspor tezahüratları yükseliyor ama sahada tamamen Lille'in üstünlüğü var.
37'
Alanzinho Balmont'u faulle durdurdu Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde.
36'
Sow ceza sahasının sağ çizgisi üzerinde sıfıra indi. Ortasında top Tolga Zengin'in ellerinde kaldı.
35'
Savunmada çok kritik bir top kaybı Giray'dan. Ama o Giray, Sow'un topu Hazard'a aktarmasını son andaki hamlesi ile engelledi.
34'
Payet sağ kanatta topla buluştu. Son çizgiye kadar inen Payet, ceza sahasına giremedi.
34'
Adrian'ın oyuna girmesiyle Serkan Balcı sağ beke geçti. Adrian ise orta sahada görev yapacak.
33'
Ondrej Celustka oyuna devam edemiyor. Onun yerine oyuna giren isim Adrian Mierzejewski...
33'
Hazard'ın pasında Joe Cole ceza sahasında Tolga ile karşı karşıya geldi ama vuruşunda top auta gitti.
33'
Payet bir kez daha korneri kullandı, savunma topu karşıladı.
33'
Çok tehlikeli bir korner kullandı Payet, ceza sahasındaki karambolde savunma karşıladı. Ama baskı sürdü. Chedjou'nun şutu savunmadan kornere gitti.
32'
Celustka'nın gözünde bir sorun var, hakem onu tedavisi için kenara gönderdi.
 
31'
Bu kez Balmont uzaktan kaleyi yokladı. Tolga sağ direk dibine gelen topu zorlukla kornere çeldi.
30'
Sağ kanattan Hazard yerden bir orta yaptı. Altı pasa gelen topu Tolga karşıladı.
30'
Halil bu kez Balmont'un hareketliyle yerde kaldı Lille yarı alanının ilk metrelerinde.
29'
Dimitri Payet, ceza sahasının hemen dışında topla buluştu. Topu sağ tarafına çeken Payet'in vuruşu kötü, top auta gitti.
28'
Colman'ın ortasında top Giray'a gelmeden savunma kafayı vurdu.
28'
Lille yarı alanının ortalarında sol taç çizgisi yakınında Halil yerde kaldı, karar faul.
 
27'
Joe Cole sol kanattan tehlikeli bir orta yaptı. Altı pasa sekerek düşen topa Sow uzanamadı ve top Tolga'da kaldı.
27'
Burak ceza sahasına girmek istedi ama Chedjou araya giren isim oldu.
26'
Payet savunmanın arasına derin bir top attı ama Glowacki topu karşılamayı başardı.
25'
Sol kanattan kazanılan kornerde topun başına yine Payet geldi. 6 pasa yapılan ortada Tolga topu çift yumrukla uzaklaştırdı.
24'
Beria'yı savunmanın arkasına kaçırmak istedi Cole, Giray harika bir kademe ile topu kornere attı.
23'
Burak savunmanın arkasına bir koşu daha yaptı ama Alanzinho'nun pası kötü ve top sağ kanada doğru açıldı.
22'
Halil, Serkan Balcı'yı topla buluşturmak istedi derin bir topla. Ama bu pasta da isabet bulamadı Trabzonsporlu oyuncular.
21'
Sow sol kanattan ortaladı, Hazard'dan seken top sağ kanada açıldı. Hazard bu kez oraya gelerek topu aldı ama uzaktan vuruşunda top kaleyi bulmadı.
21'
Balmont sağ kanatta Halil'den kurtuldu. Halil yüzüne glen darbeyle yerde kaldı. Hakem devam ettirdi.
 
 
20'
Joe Cole ceza sahasına koşu yapan Hazard'ı çok iyi düşündü. Havadan gelen bu pası kafayla karşılayan Giray oldu.
19'
Trabzonspor organize olmakta, sahaya yayılmakta ve topa sahip olmakta sıkıntılar yaşıyor. Hal böyle olunca Lille rahat şekilde üstüne geliyor temsilcimizin.
18'
Hazard, Moussa Sowl'a verkaça girerek ceza sahasına indi. Net pozisyonda vuruşunda top yandan auta gitti.
16'
Lille sağ kanattan gelmeye devam ediyor. Balmont'un ortasını savunma karşıladı. İkinci kez geldi sağ kanattan Lille. Bu kez Payet'in yaptığı ortada top Colman'da kaldı.
15'
Sağ kanattan kazanılan korneri Payet kullandı. Basa ve Chedjou'nun kafalarından seken topu en son olarak Basa ceza sahasına gönderdi. Ceza sahası içinde Lille'li oyuncu kalmayınca Tolga topu rahatlıkla aldı.
14'
Hazard sağ kanattan çok şık hareketlerle ilerledi ve ceza sahasına girer girmez yerden attı şutunu, Tolga müthiş kurtardı. Korner...
13'
Debuchy ceza sahasına girdi sağ kanattan, ama Glowacki tam zamanında kayarak topu taça attı.
13'
Debuchy ceza sahasına girdi sağ kanattan, ama Glowacki tam zamanında kayarak topu taça attı.
12'
Trabzonspor ilk dakikalardaki şoku atlatmış görünüyor. Kontrollü futbol temsilcimiz için çok önemli bugün. CSKA öne geçmediği sürece, bir puan Trabzonspor'un turu geçmesine yetecek.
11'
Burak bu kez uzaklardan şansını denedi. Kalecinin önde olduğunu gördü Burak ama vuruşu az farkla dışarıya gitti üstten.
11'
Alanzinho'nun pasında Halil topla buluşmak üzere iken Debuchy, onu faulle durdurdu.
10'
Alanzinho bu kez savunmanın arkasına kaçan Burak Yılmaz'ı tola buluşturmak istedi ama bu pası savunmada kalıyor.
10'
Alanzinho bu kez savunmanın arkasına kaçan Burak Yılmaz'ı tola buluşturmak istedi ama bu pası savunmada kalıyor.
10'
Alanzinho uzaktan bir vuruşla kaleyi düşündü ama bu vuruş çok etkisiz top kaleci Landreu'da kaldı.
9'
Payet sağ kanattaki kalabalık içinden topu kurtardı ama sonrasında o topa yetişmeyi başaramadı.
8'
Hazard Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde Zokora'nın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi ama sonrasında Belçikalı oyuncunun tedavisi için durduruldu oyun.
7'
İlk dakikalarda top Lille'in hakimiyetinde. Henüz topu kontrol edip pas yapmayı ve oyunu rahatlatmayı başaramadı temsilcimiz.
6'
Payet ayağının dışıyla havadan bir pasla ceza sahasındaki Sow'u düşündü, Cech bu topu kafayla karşılayan isim oldu.
5'
Payet'in pasıyla Sow sağ kanatta topla buluştu. Cech'ten topu kurtaran Sow, sağ çaprazdan vuruşunu yaptı ve top yine Tolga'da kaldı.
5'
Payet'in savunmanın arkasına attığı pası Giray kayarak kesti.
5'
Sol kanattan kullanılan kornerde savunmamız topu karşıladı, sonrasın Beria ceza sahası dışında topu kontrol edip şutunu attı ama top Tolga'da kaldı.
4'
Payet ceza sahasına ortaladı. Altı pasta Celustka yatarak kafayı vurdu, korner.
4'
Sow ve Payet topun başına geldi. Tehlikeli bir nokta.
3'
Hazard'ın pasında Joe Cole topla buluşmuştu ki, Glowacki'nin kayarak yaptığı harekete faul düdüğü çıktı.
2'
Eden Hazard sağ kanattan hareketlendi ve son çizgiden ortasını yaptı. Top Tolga Zengin'i de aşarak ters tarafa açıldı.
2'
Bu serbest vuruşta Colman'ın ortasında savunma karşılıyor topu.
2'
Burak'a yapılan hareket faul. Rakip kaleye 28 metre mesafe sağ çapraz...
1'
Maç ofsaytla başlıyor. Lille'de ofsayt bayrağı Debuchy için kalktı.
0'
Ve maç Trabzonsporlu oyuncuların dokunuşu ile başladı.
M.Ö.
İki takım seremoni için yeşil zeminde. Artık hayati maçın başlamasına çok ama çok kısa bir süre var.
M.Ö.
En son 06.11.2011 tarihinde sahasında Kayserispor'u 2-1 yenerek galibiyet alan Trabzonspor son 4 maçında 4 gol attı kalesinde 5 gol gördü.
M.Ö.
Trabzonspor son 4 resmi maçında 3 beraberlik 1 yenilgi aldı ve galibiyet alamadı.


M.Ö.
Lille takımı Avrupa kupalarında Türk takımları ile 3 maç yaptı. Lille bu üç maçta 2 beraberlik alırken, 1 de galibiyet aldı ve hiç yenilgi yüzü görmedi.
M.Ö.
Trabzonspor son maçta Lille karşısında galip gelirse ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edip en yüksek puan alan Türk takımı olacak.
M.Ö.
Trabzonspor B grubu son maçlarının ardından 2.sıradaki yerini korursa Şenol Güneş tarihe geçecek. Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor yerli teknik adamla Uefa Şampiyonlar Ligi gruplarında çıkan ilk takım olacak.
M.Ö.
Karadeniz ekibi, 2009-2010 sezonundaUEFA Avrupa Ligi play-off turunda bir başka Fransız ekibi Toulouse ile karşı karşıya gelen bordo-mavililer, rakibini deplasmanda 1-0'lık skorla yenmesine karşın turu geçme başarısı gösterememişti.
M.Ö.
İlk olarak 1991-1992 sezonunda Olympique Lyon takımı ile eşleşerek Fransız takımları karşısında tur mücadelesi vermeye başlayan bordo-mavililer, rakibini deplasmanda 4-3, sahasında da 4-1'lik sonuçla mağlup ederek, kupada üçüncü tura yükseldi.
M.Ö.
Öte yandan Lille ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Fransa'da daha önce oynadığı iki karşılaşmayı da kazandı.
M.Ö.
Bu kartın ardından aldığı 3 maçlık cezası sona eren Burak, tekrar Şampiyonlar Ligi'ne alınan bordo-mavili takımın CSKA Moskova ve Inter ile yaptığı maçlarda da fileleri havalandıramamıştı.
M.Ö.
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Benfica maçlarında gol kaydedemeyen Burak, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Athletic Bilbao maçının 6. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı.

MAÇ BAŞLIYOR

Trabzon'da fırtına öncesi büyük sessizlik. Herkes maça odaklandı. Trabzon'da güzel bir hava var, kıble esiyor. Bordo-Mavili taraftarlar maç sonunda galibiyet sevincini yaşamak istiyor.





İLK 11'LER

TRABZONSPOR

Tolga
Celutska
Giray
Glowacki
Cech
Serkan
Zokora
Colman
Halil
Alanzinho
Burak Yılmaz

LILLE

Landreau
Debuchy
Basa
Chedjou
Beria
Obraniak
Mavuba
Balmont
Cole
Hazard
Sow




UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında temsilcimiz Trabzonspor, Fransa deplasmanında Lille ile tur mücadelesine çıkacak. Portekiz Federasyonundan Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia'nın yöneteceği karşılaşmada Garcia'nın yardımcılıklarını Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo ve Ricardo Jorge Ferreira Santos yapacak. İlave yardımcılıkları ise Joao Carlos Santos Capela ve Joao Francisco Lopes Ferreira'nin yapacağı müsabakanın dördüncü hakemi olarak ise Hugo Filipe Ferreira C. Moreira Miguel görevlendirildi.

21 futbolcunun yer aldığı kafilede, sakatlıkları bulunan Vittek ve Tayfun ile statü gereği Avrupa kupası maçlarında forma giyemeyen Volkan Şen yer almadı. 21:45'te başlayacak karşılaşmayı Star TV'den naklen yayınlanırken aynı anda 61saat.com'da CANLI ANLATIM SERVİSİ farkıyla da takip edebilirsiniz.

SAAT: 21:45
STAT: Lille Metropole
HAKEM: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia
YAYIN: Star Tv & 61saat Canlı Anlatım Servisi

TRABZONSPOR NASIL TUR ATLAR?
Tarihinde ilk kez katıldığı grup maçlarında bir üst tura yükselerek bir ilki daha gerçekleştirmek istiyor.

10 puanlı Inter'in ilk sırada bitirmesinin kesinleştiği grupta 6 puan ile ikinci sırada yer alan bordo-mavililer, son maçlar öncesi 5'er puanla arkasından gelen Lille ve CSKA Moskova'nın önünde mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.

Lille deplasmanında kazanması halinde gruptan çıkacak Trabzonspor'a, CSKA Moskova'nın Inter'i deplasmanda yenememesi halinde beraberlik yetecek.

Karadeniz ekibi, grubu üçüncü sırada tamamlaması halinde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

BURAK, SİFTAH PEŞİNDE OLACAK
Spor Toto Süper Lig'de attığı 13 golle gol krallığında ilk sırada yer alan bordo-mavili takımın forvet oyuncusu Burak Yılmaz, Avrupa'da 'siftah' peşinde olacak.

Bu sezon bordo-mavili takım formasıyla Avrupa Kupaları'ndaki 6. maçına çıkacak Burak, Lille karşısında gol özlemini de sonlandırmaya çalışacak.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Benfica maçlarında gol kaydedemeyen Burak, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Athletic Bilbao maçının 6. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı.

Bu kartın ardından aldığı 3 maçlık cezası sona eren Burak, tekrar Şampiyonlar Ligi'ne alınan bordo-mavili takımın CSKA Moskova ve Inter ile yaptığı maçlarda da fileleri havalandıramamıştı.

FRANSA'DA İKİ KEZ KAZANDI
Öte yandan Lille ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Fransa'da daha önce oynadığı iki karşılaşmayı da kazandı.

İlk olarak 1991-1992 sezonunda Olympique Lyon takımı ile eşleşerek Fransız takımları karşısında tur mücadelesi vermeye başlayan bordo-mavililer, rakibini deplasmanda 4-3, sahasında da 4-1'lik sonuçla mağlup ederek, kupada üçüncü tura yükseldi.

Karadeniz ekibi, 2009-2010 sezonunda ise bir başka Fransız ekibi Toulouse ile UEFA Avrupa Ligi play-off turunda karşı karşıya geldi. Fransız takımına ilk maçta sahasında 3-1 yenilen bordo-mavililer, rakibini deplasmanda 1-0'lık skorla yenmesine karşın turu geçme başarısı gösterememişti.


GÖZLERİMİZ FRANSA'DA, AKLIMIZ İTLAYA'DA

Trabzonspor'un kader gecesinde bordo-mavililer için önem taşıyan bir diğer mücadele de grubun diğer maçında İtalya'da İnter ile CSKA Moskova arasında oynanacak

Milano temsilcisinin alacağı iyi bir sonucun Trabzon'un işine yarayacağı gecede, Inter her ne kadar grubu lider tamamlamayı garantilemiş olsa da tam kadro maça çıkacak.

Alacakları her puanın UEFA sıralamasını etkileyeceğini ve kulübe para kazandıracağını belirten Teknik Direktör Ranieri, “Belki üzerimizde sonuca dair bir baskı yok ancak önemli bir motivasyon aracımız var. Kendimize vermemiz gereken bir cevap var” dedi.
Inter'de Sneijder, Maicon gibi oyuncuların sakatlıkları sürüyor. Kaleci Cesar'ın bulunmadığı maç kadrosunda mavi-siyahlıların beklenen diğer önemli isimleri ise yer aldı.


GÜNEŞ, " KAZANAN TAKIM GRUPTAN ÇIKAR"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lille karşısında umutlu ve avantajlı bir durumda olduklarını belirterek, kazanarak gruptan çıkmak istediklerini söyledi.


Grup maçları başlarken olumsuz bir görüntü çizildiğini belirten Şenol Güneş, "Bugün umutlu ve avantajlı durumdayız. Kazanan takımın gruptan çıkacağını düşünüyoruz, zaten öyle de olması gerekiyor. Kazanan takım çok büyük iş görecek, onun için kazanmak istiyoruz" dedi. Trabzonspor'un futbolcusuyla, taraftarıyla, yönetimiyle iyi bir imtihan verdiğini düşündüğünü söyleyen Güneş, "Güzel futbol oynamak için her şeyi yapacağız. Biz mutlu olmak istiyoruz, bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Yarınki müsabaka seyir bakımından heyecanlı olacaktır" diye konuştu.

Fransız temsilcisinin atak ve tempolu oynayan bir takım olduğunu dile getiren Güneş, ne Lille'in, ne de Trabzonspor'un grupta figüran olmadığını kaydetti. Lille ile Trabzon'da oynadıkları ilk maçtan çıkardıkları dersler ve yarınki maçta ne gibi önlemler alacakları sorusuna deneyimli teknik adam, "İlk maçın ilk yarısında Lille bizden daha iyi ve kontrollü oynamıştı. Biz ikinci yarıda daha iyi oynamıştık. İlk maçta 2 puan kaybetmiştik, onu telafi etmek istiyoruz. Grubun güçlü takımlarından biriyle
oynayacağız. Bize ters gelen özellikleri olabilir, umarım biz bunları lehimize çevirebiliriz" yanıtını verdi.

Güneş, bir Fransız basın mensubunun, Türk futbolundaki şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamenin Trabzonspor'u etkileyip etkilemediği yönündeki sorusu üzerine, bu durumun kendileri dışında geliştiğini ve iddiaların tamamen dışında olduklarını söyledi. Lille karşısında sabırlı olacaklarını ifade eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyunun başında değil, sonunda mutlu olmak istiyoruz. İyi başlasak da, kötü başlasak da güzel bitirmek istiyoruz. Rakibimizin ve bizim oyun karakterlerimizin değişik olacağını düşünmüyorum. Tempoda, oyunun gidişatında bazı değişiklikler olabilir. Oyuncuların görevini yerine iyi getirmesi, sonucun hangi takımın lehine olacağını gösterir."

Trabzonspor'un gruptan çıkamaması halinde bordo-mavili takımın gruptaki performansını ve geldiği noktayı nasıl özetleyeceğinin sorulması üzerine de Güneş, "Varsayımla konuşmak ve olumsuz düşünmek hiç doğru değil" şeklinde yanıt verdi. Lille'in takım oyununu iyi oynadığını belirten Şenol Güneş, "Hazard ve Sow'un yanı sıra iki bekin hücuma katılımlarıyla zengin bir hücum anlayışları var. Aynı zamanda takım savunmasını iyi yapıyorlar. Bir takımda olması gereken tüm değerler var. Takım olarak tedbirli olacağız. Takım oyunu oynamayı, sabırlı olmayı ön planda tutacağız" şeklinde konuştu.

ZOKORA: "ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR FIRSAT VAR"
Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora ise çok önemli bir maça çıkacaklarını ve önlerinde tarihi bir fırsat bulunduğunu dile getirdi. Gruptan çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten 30 yaşındaki futbolcu, "Rakibimiz oldukça disiplinli ve oyunu kontrol eden bir takım. Biz Inter gibi bir takımdan puanlar aldık. Bu bize muazzam bir öz güven getirdi. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Lille'in iyi bir ofansif gücü olduğunu anlatan Zokora, "Bizim de onlara cevap verecek potansiyelimiz var.

Fransız basını beni hayal kırıklığına uğrattı. Bizi küçük gördüler ve bizim için 'grupta figüranlık yapar' dediler. Şimdi 6 puanımız var ve bunun 4'ünü Inter karşısında aldık. Dolayısıyla figüran olmadığımızı gösterdik" diye konuştu.



FRANSIZ BASINI;


AVRUPA İÇİN SON ŞANS

Fransa Lille Tribune Gazetesi'nde yayınlanan haberde Fransızlar galibiyete inanıyor ve Avrupa için son şans olarak nitelendiriyor. Lille takımının kritik bir dönemeçte olduğunu ve bunun için savaşaklarını ve Trabzonspor'a karşı bir gol bulduktan sonra Şampiyonlar Ligi anahtarını alacakalarını belirttiler. Öte yandan Trabzonspor'un İnter maçında sergilediği performanstan dolayı tedirginlik yaşayan Fransız Tribune Gazetesi, gol atıldıktan sonra Lille defansının mutlaka güçlü olası gerektiğini vurguladılar. İnter'in grupta birinci olduğunu ve CSKA Moskova'nın İnter'i yeneceğini belirten Fransız basını mutlak ve temiz bir galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nin yolunu tutacaklarını yazdılar. Hazard ve Sow ikilisine çok güvenen Fransız basını yüzde 80 oranla maçı alacaklarını ve geriye kalan yüzdelik kısıma ise Bordo-Mavililerin Kalecesi Tolga'nın başarısına ve takım ruhuna bıraktıklarını yazdılar.

NOTLAR

Lille maçı öncesinde her iki takımın ortak noktaları olarak ön plana çıkan notlar şöyle sıralandı:  

· Şu  anda sakatlığı nedeniyle takımızda forma giyemeyen Robert Vittek 2008-2010 yılları arasında Lille takımında görev yaptı. 38 Lig maçına çıkan Vittek bu karşılaşmalarda rakip fileleri 7 kez havalandırdı.

· Lille'in kadrosunda yer alan Ireneusz Jelen ile Ludovic Obraniak, Mierjezewski, Glowacki ve Brozek’in Polonya Milli Takımı’ndan takım arkadaşları. Ayrıca yine Jelen ve Mierjezewski 2003-2006 yılları arasında birlikte Wisla Plock formasını giydiler.

· Oyuncumuz Didier Zokora 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında formasını giydiği AS Saint - Etienne ile Lille’e karşı 6 maç oynadı. Bu karşılaşmalardan 5’i Lille’in galibiyetiyle sonuçlanırken, 1’i berabere bitti.

· Bu sezon Lille formasını giyen Joe Cole geçen yıl Liverpool ile oynadığımız UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda İngiliz takımında görev yapıyordu. Cole İngiltere’de 3-1 sona eren karşılamada bir penaltı vuruşundan yararlanamamıştı.

· Teknik Direktör Vahid Halilhodzic her iki kulüpte de görev yaptı. Lille’de 4 yıl çalışan Halilhodzic, bu sürenin son yılında 2001-2002 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde takımını yönetti. Tecrübeli teknik adam Trabzonspor’da ise 2005-2006 sezonunda çalıştı. Ayrıca Lille’de yaşayan Halilhodzic, dün akşam takımımızın kamp yaptığı otele gelerek Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, çalıştığı dönemdeki yardımcısı Turgut Kural ve eski sporcuları Tolga ve Zokora’yla görüşerek takımımıza başarılar diledi.

· Oyuncumuz Burak Yılmaz 6 Haziran tarihinde oynanan EURO 2012 grup eleme maçında Eden Hazard’ın da forma giydiği Belçika Milli Takımı’nda 1-1 berabere biten karşılamada Ay-Yıldızlılar’ın tek golünü kaydeden isim olmuştu.

GEÇMİŞTEKİ MAÇLAR

 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam karşılaşacak olan Trabzonspor ve Lille daha önce da aynı ülkeden ekiplerle mücadele etti.  

Fransız rakibimiz 2010’da UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’ye rakip oldu.  İki takım arasında İstanbul’da oynanan karşılaşma 1-1 berabere sonuçlanırken, Lille kendi evinde sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bordo-Mavililer ise daha önceki yıllarda Fransız rakiplerle 4 kez karşılaştı. 1991 yılında UEFA Kupası’nda Olympic Lyon ile eşleşen takımımız ilk maçı deplasmanda 4-3, rövanşı da Hüseyin Avni Aker’de 4-1 kazanarak turu geçti.

2009’da ise Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi bu kez Fransız Toulouse oldu. Trabzon’daki maç 3-1 rakip takımın galibiyetiyle sonuçlanırken, takımımız Fransa’da sahadan 1-0 galip ayrıldı.

UEFa Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon iki takım arasında oynan ilk maç ise 1-1 berabere sonuçlandı.

Buna göre Trabzonspor Fransız rakipleriyle oynadığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet,  1 beraberlik, 1 de yenilgi alarak attığı 11 gole karşılık, kalesinde 8 gol gördü.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibimiz Lille Kulübü, yönetim kurulumuz ve UEFA temsilcisine bugün yemek verdi.

Yemeğe Yönetim Kurulu Üyelerimiz Tuncay Bekiroğlu, Nevzat Aydın, Ali Benli, Genel Müdürümüz Sinan Zengin, UEFA Temsilcisi Jacgues Antenen ile Lille Kulübü Başkanı Michel Seydeux ve kulüp yetkilileri katıldı. 

Yemekte her iki kulüp temsilcileri birbirlerine yarın ki müsabakada başarılar dileyerek, çeşitli hediyeler verdiler.