Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bazı medya organlarında yer alan söz konusu haberle ilgili bir açıklama yaptı. Vali Aksoy açıklamasında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93. yıl dönümü nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı sporcular tarafından etkinlikler gerçekleştirildiğini belirterek, ''Bu etkinlikler sırasında ata sporumuz olan güreş içinde yer almayan bir bayan ile bir erkek sporcunun gösterisi ile ilgili inceleme başlatıldı'' dedi.

Samsun'da Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının yapıldığı statta bayan ve erkek sporcunun güreşmesi büyük yankı buldu. Erkek sporcu ile güreşen 21 yaşındaki Nurcan Kılıç, "Gösteri yapacağım bayan arkadaşım gelmeyince statta tek kaldım. Protokolün önünde mahçup duruma düşmemek için güreştik" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 19 Mayıs Stadı'nda çeşitli spor branşlarında gösteriler yapılırken, bir bayan ve erkek sporcunun güreş tutması dikkat çekti. Bu güreşin basına yansıması üzerine "Bu bir şovdu" diyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Nurcan Kılıç, "Protokolün önünde mahçup duruma düşmemek için güreştim" dedi. Kutlamalar kapsamında güreş tekniklerini göstermek için gösteri yapacağı bayan sporcu arkadaşının gelmemesi üzerine bir anda stat da tek kaldığını belirten Kılıç, bu nedenle tek gösteri yapacak erkek sporcuyu karşımda görünce, güreş tekniklerini gösterdiklerini söyledi.

"SADECE ŞOV YAPTIK RAKİP GÖRMEDİM"

8 yıldır güreş yaptığını dile getiren Nurcan Kılıç, "Dünkü olayda erkekle güreşmemde hiç bir kasıt yoktu. Arkadaşım gelmediği için o esnada benden yaşça küçük bir arkadaşımı hocamızın bilgisi dışında protokolün önünde mahçup duruma düşmemek için güreşip, tekniklerimizi gösterdik. Bu şekilde gündeme gelmek istemezdim. Biz sporcuyuz hiç bir art niyet yoktu" diyerek, "Arkadaşım tek olarak normalde artistik jimnastik hareketler yapacaktı. Ben de gelmeyen sporcu arkadaşımla teknik gösterisi yapacaktım. O bir müsabaka değildi. Bir şovdu. Biz gösterimizi yaptık. Onu rakip görmedim" diye konuştu.

DERECELERİ VAR

Türkiye dereceleride olan Nurcan Kılıç, 2006 yılında İstanbul'da, 2008 yılında da Letonya'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda yıldızlar bayan kategorisinde milli takımda yarışmalara katıldığını söyledi. Şimdi de önümüzdeki 72 kilogramda önümüzdeki yıl yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na hazırlandığını ifade etti.

Bu arada Nurcan Kılıç'ın güreştiği Kamil Özkıvanç ise bir turnuvaya katılmak üzere dün gece il dışına çıktı. DHA muhabirinin telefonla ulaşmaya çalıştığı Özkıvanç'ın arkadaşlarına "Nurcan Abla'nın eşleştiği güreşçi gelmeyince ben de onunla güreştim" dediği belirtildi.

PROGRAMDA YOKTU

Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altınsoy, kutlamalar kapsamında düzenlenen programda böyle bir gösterinin planlanmadığını belirterek "Sporcuların kendileri böyle bir şey yapmışlar" dedi.