Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencilerinin düzenlediği ve takımların, 3 erkek 1 kızdan oluştuğu ’3 Erkek 1 Kız, Biraz Hareket Biraz Hız’ adlı mini futbol turnuvası başladı.
Sporda Organizasyon ve Planlama dersi adı altında OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencilerinin düzenlediği ’Mini Futsal 3 Erkek 1 Kız Biraz Hareket Biraz Hız’ adlı futbol turnuvası başladı. OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen ’Mini Futsal, 3 Erkek 1 Kız, Biraz Hareket Biraz Hız’ adlı turnuvanın açılış programına OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, Masa Tenisi A Milli Takım Teknik Direktörü ve OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Vedat Erim, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Eliöz, Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Kayacan, Samsunsporlu futbolcular Furkan Köse, Ousmane N’diaye, Muharrem Efe, Erdi Dikmen, Ersel Aslıyüksek, eski milli takım futbolcularından Celil Sağır ile Serdar Şahin ve öğrenciler katıldı. Spor Bilimleri Fakültesi’nin dışında diğer bölümleri de spora teşvik etmek amaçlı gerçekleştirilen turnuvaya OMÜ’den çeşitli bölümlerden 16 takım katılıyor. Açılışta bir konuşma yapan OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, “Böyle bir organizasyon düzenledikleri için organizasyon komitesine teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonları biz her zaman destekleyeceğiz” dedi.
Açılış maçından önce OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız ve Samsunspor’un eski milli futbolcusu Celil Sağır mini bir açılış maçı gösterisi yaptılar.

ERİM: “TÜRKİYE’DE İLK DEFA UYGULANAN BİR FAALİYET”
Organizasyonla ilgili bilgi veren Masa Tenisi A Milli Takım Teknik Direktörü ve OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Vedat Erim, “Sporda Organizasyon ve Planlama dersini alan öğrencilerimizin kendi imkanlarıyla organize ettiği bir faaliyet. Öğrencilerimiz, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nin dışındaki fakültelerdeki arkadaşlarının spor yapmalarını sağlamak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediler. Yazılı ve sözlü olabilecek bir dersi öğrencilerimiz uygulamalı bir laboratuvar şeklinde yapıyorlar. Sadece amfilerde sınıflarda ders yapmıyor Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz. Bende öğrencilerim adına çok mutlu ve gururluyum. Çok başarılı bir organizasyon yaptılar. Bize bu organizasyonda destek veren firmamıza da teşekkür ediyorum. Bu Türkiye’de ilk defa uygulanan bir faaliyet. Bir ders çatısı altında bir organizasyon düzenlendi. Bu da bizim için bir gurur kaynağı" diye konuştu
(İHA)