KARABÜK (AA) - Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adbulkadir Çetin, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak protokol olduğunu, bütün tesisleri ortak kullandıklarını bildirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük'te 55 milli sporcuları olduğunu söyledi.

Ordu'da yapılan Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda başarılar elde ettiklerini ifade eden Çetin, "Yüzlerce sporcumuz, haftanın 7 günü sabah akşam, kendilerine ayrılan boks alanında çalışmalara devam ediyor. Sporcularımız, bu başarıyla üniversite hakkı da kazanıyorlar. Bu sporcularımız, milli kontenjanından üniversite imtihanını da kazanmak suretiyle Beden Eğitimi Yüksekokuluna girmeye hak kazanıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak protokolümüz var, bütün tesisleri ortak kullanıyoruz. Beden eğitimi öğretmenlerinden ciddi destek alıyoruz. Üniversitedeki, Mili Eğitim Müdürlüğündeki öğretmenlerimiz de sağ olsunlar gençlerimizi spora yönlendiriyorlar." diye konuştu.

Karabük'te yapılması planlanan Keltepe Kayak Tesislerinin yapılmasıyla kış olimpiyatları için sporcu yetiştireceklerini vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

"Orada 1,5 yıllık bir iş yapım süresi var. Pistlerin düzenlenmesi olacak. Biz, onun için de BAKKA'ya müracaat ettik, ek bir ödenek daha almak için. Oradaki otel tesisleri, kamp eğitim tesisleri için teklifimiz var. Orada alternatif pist oluşturulması için Orman Genel Müdürlüğünden arazi tahsisi ve kiralanması konusunda çalışmalarımız var. Aralık ayı veya 2018 Ocak ayında kayak tesisini faaliyete geçirmek istiyoruz. Kayak tesislerindeki en büyük amacımız kayak eğitimlerinin yapılması. Bunun için antrenörlerimizi yetiştiriyoruz, eğitimleri de başladı. Bu branşta da bölgemizde ciddi antrenörler yetişeceğine inanıyorum. Sadece bu spor tesisiyle değil daha önce yapılan olimpik yüzme havuzunda da çalışmalarımız devam ediyor. Bu tesisimizden haftada 900 kişi yararlanıyor. Kış mevsiminde ise bu branş kayak alanına kayacağına inanıyorum."