KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Trabzonspor ile yollarını ayırdıktan sonra geçen sezon Fransa'da kiralık oynayan Malili milli futbolcu Mustapha Yatabare, Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un Hollanda kampına katılarak çalışmalarına başladı.

Fransa'da uzun yıllar futbol oynayan, 2014-2015 sezonunda Trabzonspor'a gelen ve burada istediği performansı gösteremeyince 2015-2016'da Fransa'nın 1. Lig ekiplerinden Montpellier'de kiralık olarak forma giyen 30 yaşındaki Yatabare, 2 yıllık sözleşme imzaladığı Kardemir Karabükspor'la yeni sezona hazırlanıyor.

Kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre mücadele ettikleri Süper Lig'den talihsiz bir şekilde bir önceki sezon düştüklerini, yeni bir ekiple yeniden ait oldukları lige çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İşçiyi ve emeği temsil ettiklerini, bu nedenle kurumsal bir yapı içinde hareket etmek zorunda olduklarını belirten Tankut, bu sezon lige tutunabilmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezonun başında da yeni bir ekip oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Tankut, şöyle konuştu:

"1. Lig'de bizi şampiyon yapan kadrodan Kokolavic, Adriano, İlhan Depe, Ercüment Kafkasyalı, Neagu, Isaac, Kerim Zengin ve Osman Çelik gibi bazı oyuncularla yolumuza devam etme kararı aldık. Bizim olan ancak kiralık verdiğimiz Traore ile Kuca da bu sezon takımda olacak. Gaman, Latovlevici, Hakan Aslantaş, Serdar Deliktaş, Ahmet Şahin, Mahmut Akan, İshak Doğan, Fatih Atik, Tayyib Talha Sanuç, Barış Başdaş, Tanase, Rodic ve Ceyhun Gülselam gibi oyuncuları kadromuza kattık. Dany görüşmeleri devam ediyor. Son olarak Yatabare ile anlaştık. Üç oyuncuyla daha irtibat halindeyiz."

Malili tecrübeli oyuncu Yatabare'yi çok istediklerini belirten Tankut, "Uzun uğraşlar sonunda kadromuza kattığımız Yatabare, tecrübesiyle bize çok şey katacak." ifadesini kullandı.

Tankut, Yatabare'ye inandıklarını ve kariyerinin her şeyi gösterdiğini belirterek, "Kısa süre içinde takıma uyum sağlayacaktır. Kente de yabancılık çekmeyecektir. Takımda daha önce bazı kulüplerde birlikte oynadığı Fatih Atik gibi arkadaşları da var. Karabük olarak kendisinden umutluyuz. Golleriyle bizi hedeflerimize ulaştıracaktır." şeklinde görüşlerini aktardı.


- "Kendimi yeniden bulacağıma inandım"


Türkiye ligine yabancı olmadığını ve çok iyi bildiğini vurgulayan Mustapha Yatabare ise Karabük yöneticilerinin kendisini çok istediğini ve kadroya dahil etmek için her şeyi yaptıklarını ve bundan çok etkilediğini dile getirdi.

"Karabük'te çok seviliyorum. Buna layık olmak ve takımın hedeflerine ulaşabilmesi için her şeyi yapacağım." diyen Yatabare, şunları kaydetti:

"Burada kendimi yeniden bulacağıma inandım. Takımda daha önceden bildiğim tecrübeli oyuncular var. Birlikte oynadıklarım da var. İyi bir hazırlık döneminin ardından lige iyi başlamak istiyoruz. Çünkü ilk haftalarda önemli maçlara çıkacağız. İyi başlayıp, emin adımlarla ilerlemek için çalışmamız lazım."