Karadeniz’de ilk defa açık su yüzme yarışması düzenlenecek. 30-31 Temmuz tarihleri arasında Giresun Adası ile Giresun Çerkez Plajı arasında yapılacak olan Giresun Açık Su (Open Water) Yüzme Yarışı’na çok sayıda sporcu katılacak.
Giresun Valiliği, DOKA ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde gerçekleşecek yarışın programı basın toplantısı ile açıklandı. 30 Temmuz Cumartesi günü antrenmanlar ile başlayacak yarışlar 31 Temmuz günü saat 09.00’da 15-25 yaş arası 3 bin metre yarışının startı verilmesiyle devam edecek. 12.30’da bitecek olan yarışların ödül töreni ise saat 13.00’da yapılacak törenle takdim edilecek.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, katılımın yüksek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Bulut, “Karadeniz’de ilk defa yapılan ‘Açık Su Yüzme Yarışı’na 15-25 yaş arasında 71 sporcu 25 yaş ve sütüne ise 170 sporcu katılıyor. Bu spor etkinliğimizin yanı sıra aynı zamanda etkinliğimizin ilimizi tanıtan çok güzel bir etkinlik olması hesabiyle bir proje hazırladık ve bu projeyi Sayın Valimizin desteği ile üyesi olduğu DOKA’dan kabul gördü ve DOKA’nın desteği ile projemizi gerçekleştireceğiz” dedi.
Basın toplantısında konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan ise Giresun’un birçok hazinesi olduğunu fakat bunlardan bir türlü faydalanamadıklarını söyledi. Karahan “Karadeniz’in tek insan yaşayabilen adasında geçen yılda böyle bir teşebbüste bulunduk ama o zaman şartlar elverişli olmadı. Bu sene kısmet oluyor. İnşallah devamlı olacak çünkü Karadeniz’de yapıldığı zaman ses getirebilir ve bu farklılığı bütün bölgede yaşatabilecek bir imkan açık su yarışları. Katılım ciddi rakamlara ulaştı. Bu ilk olduğu için eksikliklerimizi göreceğiz, telafi edeceğiz. Ondan sonra da inşallah devamlı olacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)