KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER -  Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un kulüp başkanı Mustafa Yolbulan, ilk yarı üst üste sakatlıklar yaşadıklarını, kadrodaki 7-8 futbolcunun aniden sakatlandığını belirterek, "Ligin ilk yarısı bazı şanssızlıklar yaşandı ancak ikinci yarı bunların düzeleceğine inanıyoruz" dedi.

Yolbulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezonun başında kulübü devraldıklarında takımın tarihinin en başarılı dönemini yaşadığını söyledi.

Kulübe, tarihinin en başarılı sezonunu yaşatan teknik heyet ve iskelet kadroyla bu yolda devam ettiklerini kaydeden Yolbulan, "Başarılı sezonun ardından Kardemir Karabükspor, dönemimizde tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde oynadı ve ülkemizi başarıyla temsil etti. Bu, bizim en büyük hayalimizdi ve oldu" diye konuştu.

- "Teknik heyetimize ve futbolcularımıza güveniyoruz"

Sezona iyi başlayamadıklarını anlatan Yolbulan, "Üst üste sakatlıklar yaşandı. Öyle ki direkt kadroda yer alan 7-8 futbolcumuz birden sakatlandı. Bunlar hep darbeye dayalı sakatlıklardı. Yapılabilecek bir şey de yoktu. Bunlara birdenbire birçok maçımızda verilen yanlış kararlar eklendi ve birçok puan kaybettik. Yönetim olarak teknik heyetimize ve futbolcularımıza güveniyoruz. Ligin ilk yarısı bazı şansızlıklar yaşandı ancak ikinci yarı bunların düzeleceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Sezona ligi üst sıralarda tamamlamak ve Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynama hedefiyle başladıklarını vurgulayan Yolbulan, ilk yarı istediklerini yapamadıklarını ancak kupada gruplardan çıkmayı garantilediklerini anımsattı.

Yolbulan, "Kupada başarılı olup yine Avrupa'da ülkemizi temsil etmek hayalimiz" diyerek, "Devre arasında birkaç transfer yaptık takıma. Bu transferlerin takıma destek sağlayacağına inanıyorum. Teknik heyetin isteği doğrultusunda transfer sezonu bitmeden yine transfer yapılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

- Teknik direktör Kafkas'ın yönetime istifasını sunması

Yolbulan, teknik direktör Tolunay Kafkas'ın istifasına ilişkin şöyle konuştu:

"Kafkas, kulübün önü açılsın düşüncesiyle istifa etti. Yönetim olarak değerlendirdik ve kabul etmedik istifasını. Amacımız günü kurtarmak değil. Kurumsal yapıyı benimseyerek çok uzun yıllar başarılı olmak. Kafkas'la anlaşırken zaten bunu düşünerek kendimize yol haritası çizdik. Görevde olduğumuz sürede kulüpte bu yönde birçok değişiklik yaptık. Elbette bunu yaparken ligdeki durum da çok önemli. Bu kadro ve teknik heyet, ligde de güzel şeyler yapacak kaliteye ve güce sahip. Takımımızın her zamankinden daha fazla taraftarlarına ihtiyacı var."