KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Spor Toto Süper Lig'den düştükten sonra kadrosundaki bütün oyuncularla yollarını ayıran Kardemir Karabükspor, PTT 1. Lig'de 2015-2016 sezonuna 22 yeni futbolcuyla girdi.

İki amatör takımın birleşmesiyle 46 yıl önce demir ve çelik işçileri tarafından kurulan, tarihinde 8 sezon Süper Lig'de mücadele eden kırmızı-mavili takım, 2014-2015 sezonundaki kötü performansın ardından bu sezon PTT 1. Lig'de yer alıyor. 

Mabiala, Erdem Özgenç, Hakan Özmert, Traore, Erkan Kaş, Ahmet İlhan Özek, Yiğit İncedemir ve  Akpala gibi önemli isimlerle yollarını ayıran Kardemir Karabükspor, Ergün Teber, Zenke, Bekir Ozan Has, Muhammet Reis ve Kerim Zengin gibi tecrübeli isimlerin de yer aldığı 22 oyuncuyu transfer etti. 

Bir önceki sezon (2013-2014) ligi 7. sırada tamamlayarak, tarihinin en iyi Süper Lig derecesine imza Karabük temsilcisi, başarılı geçen sezonun ardından kadroya takviyeler yaptıysa da ligi 16. sırada tamamlayarak, düşmekten kurtulamadı. 

 

- "Harcanan her kuruşun hesabını verebilmeliyiz"

 

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig'deki gelirleri bir alt lige düşünce kaybettiklerini, bu nedenle kadroda revizyon yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kardemir Karabükspor'un bir işçi takımı olduğunu, onlardan elde edilen gelirle varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Tankut, "Bu yüzden adımlarımızı atarken iki defa düşünmeliyiz. Harcanan her kuruşun hesabını verebilmeliyiz. İşçinin alın terinin hakkını verebilmeliyiz. Süper Lig'de var olan gelirlerimizin büyük bir bölümünü yitirmiş olduk. Süper Lig futbolcularıyla devam etmiş olsaydık borç içinde olacaktık. Bu nedenle hepsiyle yollarımızı ayırdık. Bir çoğu Süper Lig'de ki başka takımlarda kendisine yer buldu" diye konuştu. 

Lige tecrübeli teknik direktör Hüseyin Kalpar'la başladıklarını anımsatan Tankut, "Hocamızın görüşleri doğrultusunda ve titiz bir çalışmayla transferler yaptık. Yani sıfırdan bir takım oluşturduk. Lige sıfırdan başladık. Transfer edilen futbolcuların büyük bir bölümü zaten bu ligde yıllardır oynayan tecrübeli arkadaşlarımızdı. Bir kaç takviye daha teknik heyetimizin görüşleri doğrultusunda yapılabilir" ifadelerini kullandı. 

Ligin 3 maçlık bölümünde 2 kez kazandıklarını anımsatan Tankut, yeniden Süper Lig'e yükselebilmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. 

 

- Gidenler ve gelenler

 

Kardemir Karabükspor'un 2014-2015 sezonunun ardından yollarını ayırdığı ve yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı futbolcular şunlar: 

 

      Gidenler  Gelenler Larrys Destin Mabiala Ionut Neagu Domi Kumbela Oğuz Han Aynaoğlu Erdem Özgenç Adriano Fachini Hakan Özmert İsmail Dinler Samba Sow Rıza Efendioğlu Abdülaziz Demircan Bekir Ozan Has Abdou Razack Traore İlhan Depe Erkan Kaş Marıus Silviu Alexe Tanju Kayhan Simon Terwase Zenke Aykut Akgün Köksal Yedek Emre Güngör Kerim Zengin Onur Ayık  Ergün Teber Ahmet İlhan Özek Recep Aydın Murat Akça Gökhan Alsan Yiğit İncedemir  İzzet Yıldırım Boy Waterman Muhammet Reis Onur Cenik Alpay Koçaklı Valentin Nicolas Viola Cemil Adıcan Turgay Bahadır Elvis Kokalovic Aykut Özer Ramazan Haklı Musa Çağıran Bahadır Han Güngördü  Joseph Eneojo Akpala  Ercüment Kafkasyalı