Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için Gülyazı köyündeki taziye çadırını ziyaret eden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir grup tarafından darp edildi.

Kaymakam Yavuz, beraberinde birkaç kişi ile birlikte Iraksınırında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunmak için Gülyazı köyüne geldi.

TAZİYE ÇADIRINDA SALDIRI
Bu sırada kurulan taziye çadırına giren Yavuz, içeride bulunan bir grubun saldırısına uğradı. Çadırdaki diğer vatandaşların müdahalesiyle dışarı çıkarılan Yavuz, dışarıda bulunan başka bir grup tarafından da darp edildi.

VATANDAŞLARIN ÖNLEMİYLE KURTULDU
Olaya müdahale eden vatandaşların önlemiyle kurtarılan Kaymakam Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna götürüldü. Toplanan kalabalığın istasyonuna girme girişimine bazı vatandaşlar izin vermezken, olay yerine gelen BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, grubun sakinleşmesi için anonslar yaptı.

AMBULANSLA BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI
Çevre köylerin ileri gelenlerinin de çabası sonucu kalabalık petrol istasyondan ayrılırken, Kaymakam Naif Yavuz olay yerine gelen bir ambulansla alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Yavuz'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BDP’LİLERE SALDIRMADILAR
Köydeki taziye çadırını ziyaret eden BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

KILIÇDAROĞLU ULUDERE’YE GİDİYOR
Öte yandan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Şırnak, Uludere'ye gideceği belirtildi. Habertürk kanalının haberine göre, CHPLideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van ziyaretinin ardından, Uludere'ye gideceği belirtildi.