TRABZONSPOR, ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde tarihinin en önemli maçına çıkıyor. Temsilcimiz, B Grubu’ndaki son karşılaşmasını TSİ 21.45’te Fransa’nın Lille takımı ile deplasmanda oynayacak. Grupta ikinci sırada yer alan bordo mavililer, bu karşılaşmada alacağı galibiyetle Devler Ligi’nde üst tura yükselip bir ilki daha gerçekleştirmek istiyor.

Kulaklar Milano’da olacak
Trabzonspor
kazanamazsa, kaderini gruptaki diğer maç belirleyecek. Yine aynı saatte başlayacak mücadelede Inter ile CSKA Moskova karşılaşacak. Grup liderliğini garantileyen İtalyan temsilcisi Inter’in, CSKA’yı yenmesi bordo mavililerin önünü açacak. Maçtan iki gün önce Fransa’ya giden kafilede morallerin oldukça yüksek olduğu gözlenirken Trabzonsporlu futbolcular, “Bizi ne derbi, ne başka bir şey ilgilendiriyor. Tek düşüncemiz Lille’den alnımızın akıyla dönmek” dedi.

Buraya nasıl geldi?
DEVLER Ligi’ne ilk kez katılan Trabzon; Inter’i 1-0 mağlup etti, Lille ile 1-1 berabere kaldı, deplasmanda CSKA Moskova’ya 3-0 yenilip sahasında golsüz berabere kaldı ve son maçında da 1-1’lik skor sonucu Inter ile yenişemedi.

Fransızlara Horozlanıyor
BORDO mavililer, daha önce Fransız rakipleri karşısında iki deplasman maçını da kazandı. 1991-92 sezonunda Lyon’u deplasmanda 4-3 yenen Trabzonspor, 2009-10 sezonunda ise Toulouse’u 1-0 mağlup etti.

Güneş daha tecrübeli
TRABZONSPOR
Teknik Direktörü Şenol Güneş 59 yaşında. Hocalık kariyerinde Türk Milli Takımı ile Dünya 3.’lüğü var. Lille’in başında bulunan Rudi Garcia ise 47 yaşında. Geçen sezon hem lig hem de kupayı kazandı.

BU AKŞAM NELER OLACAK

Trabzon nasıl tur atlar?
Temsilcimizin alacağı 3 sonuçta da Avrupa’da kalma şansı var. 

GALiBiYETTE : B Grubu’nda 6 puan ile ikinci sırada yer alan Trabzonspor, Lille’i yendiği takdirde hiçbir hesaba gerek kalmadan turu geçiyor. Bu durumda takımımız, diğer maçın sonucu ne olursa olsun Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkacak.

BERABERLiKTE : Trabzonspor, Lille ile berabere kalırsa, Inter’in CSKA Moskova’ya yenilmemesi halinde yine tur atlayacak. Eğer CSKA, Inter’i deplasmanda devirirse temsilcimiz 3. olup Avrupa Ligi’ne kalacak.

Yenilgide : Trabzonspor, Lille’e yenilirse Şampiyonlar Ligi’ne devam etme şansı kalmıyor. Ancak böyle bir sonuçta, CSKA Moskova da Inter’e yenilirse takımımız yine 3. olup yoluna Avrupa Ligi’nde devam ediyor.

Takımın dinamosu
TRABZONSPOR
’un orta sahadaki dinamosu Colman. Hem ofansif hem de defansif anlamda kilit görev üstleniyor. Takımına 105 maçta 15 gol kazandırdı.

Lille’in golcüsü

LILLE’in en golcü futbolcusu Moussa Sow. Şampiyonlar Ligi’ndeki 5 maçta 3 gol atmayı başardı.  Grupta toplam 12 kez kaleyi yoklayan forvet oyuncusu, Trabzon’daki ilk maçta da gol atmıştı.

TRABZONSPOR’un bu akşam kader maçına çıkacağı Lille Metropole Stadı oldukça küçük bir stat. Toplam kapasitesi 18 bini ancak bulan stadyumda, boğucu bir atmosfer olduğunu söylemek zor. Karşılaşmada Fransa ve çevre ülkelerden gelen gurbetçiler de bordo mavilileri destekleyecek.