Bursaspor’un golcü ismi Sercan Yıldırım, "Keşke hiç Galatasaray’a gitmeseydim" dediğin oldu mu?’ sorusuna, “Kesinlikle oldu. Gitmek benim elimde değildi. Ben gitmedim açıkçası. Bunu herkes yanlış biliyor” dedi.
Yeşil-beyazlı takımın altyapısından yetişen ve Bursaspor’un Süper Lig’de şampiyonluk yaşadığı sezonun önemli isimlerinden olan Sercan Yıldırım, 2011-2012 sezonunda Galatasaray’a transfer olmuştu. Ancak sarı-kırmızılı takımda beklentilerin altında kalan ve kiralık olarak Sivasspor, Şanlıurfaspor, Bursaspor ve Balıkesirspor gibi ekiplerde forma giyen 26 yaşındaki oyuncu, Serdar Aziz’in sarı-kırmızılı takıma transferinin ardından Bilal Kısa ve Furkan Özçal ile birlikte yetiştiği kulüp olan Bursaspor’a bonservisiyle geri döndü.

“Şu anda daha yüzde 70’e bile gelmedim”
Yeşil-beyazlı takımda geçtiğimiz sezon Süper Lig’de çıktığı 19 maçta 4 gol, 5 asistlik performans sergileyen Sercan, yeni sezon öncesi iddialı konuştu. Bursaspor’un yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Avusturya’nın Windischgarsten kasabasında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulunan Sercan, kampın güzel ve yorucu geçtiğini belirterek, “Bu yorulmanın avantajlarını sezon içinde göreceğiz. O yüzden de iyi yükleniyoruz. Hocamız da iyi çalıştırıyor. Bu kamp dönemini iyi geçirip, sezona da iyi başlamak istiyoruz. Sezonu da iyi bitirmek istiyoruz. Kondisyon anlamında şu anda daha yüzde 70’e bile gelmedim ama kendimi zorluyorum antrenmanlarda. Yüzde 100’ü vermeye çalışıyorum. O yüzden de sezonun ilk haftasına yüzde 100 ile başlamayı düşünüyoruz” dedi.

“Kaytaran oyuncu yok”
Şu ana kadar kampın yıldızı kimdi? sorusuna ise Sercan, “Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Genç oyuncularımızın da maşallahı var. Maçlarda idmanlara göre tempo biraz daha farklı oluyor. Çok yıldız var ama şu an aklıma gelmiyor. Herkes ön planda. Kaytaran yok. O yüzden de bu takım adına güzel bir şey” şeklinde konuştu.

"Maddi anlamda yük oldukları her halinden belliydi"
Macar yıldız Dzsudzsak ve Necid’in takımdan ayrılmasının güç kaybettirip, kaybettirmeyeceğinin sorulması üzerine Sercan, “O iki arkadaşımı da çok seviyorum. Eleştiri oldu, olmadı o beni ilgilendirmiyor ama Dzsudzsak ve Necid ikisi de geçen sene oynadılar. Bazen de yedek oturdular. Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını düşünüyorum. Biraz maddi anlamda yük oldukları her halinden belliydi. İnşallah onlar için en hayırlısı olur. Çünkü takıma faydalı olabilirlerse kalsınlar ama gitmelerinin takıma faydası olacaksa onların vereceği karar” dedi.

“Galatasaray defterini silmiştim”
Geçtiğimiz sezon başında Galatasaray’da forma giydiğin dönemde taraftarlardan tepki çekmiştin ve Bursaspor’a kiralanmıştın. O tepkilerin ardından Galatasaray defterini tamamen kapatmış mıydın? sorusuna ise 26 yaşındaki oyuncu, şu yanıtı verdi:
“Geçen sene Hamza hocanın olması beni etkilemişti. Hamza hocanın bana tutumu ve yaklaşımı çok önemliydi. O yüzden de ben kalsaydım kendisi için kalacaktım. Faydalı olabileceğimi de düşünüyordum. Ön plana çıkacağıma inanıyordum. Olmadı, ben de hemen ardından Bursa’ya gelmiştim. Bu seneyle alakalı hiçbir şekilde Galatasaray’da kalacağım yönünde bir düşüncem yoktu. Zaten haberlerde çıktı. Ben kendilerine de Bursaspor’dan başka takıma gitmeyeceğimi söyledim. Dileğim de oldu. Galatasaray defterini tamamen silmiştim” diye konuştu.

“Asla bir daha öyle bir tercih yapmam”
Tekrar Galatasaray’dan teklif gelmesi halinde gitmeyi düşünmediğini ifade eden Yıldırım, “Ben asla bir daha öyle bir tercih yapmam. Tekrar öyle bir teklif gelse bile. Bu saatten sonra düşünürsem yurt dışına düşünürüm. Onun dışında Bursaspor’da futbolu bırakmak istiyorum” dedi.

“Galatasaray’a gitmek elimde değildi, ben gitmedim, bunu herkes yanlış biliyor”
‘Galatasaray’a keşke hiç gitmeseydim? dediğin oldu mu?’ sorusuna da Yıldırım, “Kesinlikle oldu ama tabi o sıra olumsuz durumlar vardı. Benim elimde değildi. Ben gitmedim açıkçası. Bunu herkes yanlış biliyor. İmza attığımda da söylemiştim. Belli nedenlerden dolayı gitmiştim. Olayları takip edenlerin hepsi farkındaydı” şeklinde konuştu.
(İHA)