Romanya'nın başkenti Bükreş'te başlayan Büyükler Bayan ve Erkekler Full Contact, Point Fighting ve Kick Light Avrupa Şampiyonası'nda ilk gün ringe çıkan 15 sporcumuzdan 13'ü elendi.

Sabah seansında,Point Fighting sisteminde 50 kg da Ebru Özmen, İspanyon rakibi Lucia Sotogarcia'yı 12-2 yenerken bir üst tura çıkan ilk sporcumuz oldu. Özmen, 28 Kasım Çarşamba gün Rus rakibini yenerse madalyayı garantilemiş olacak.

İlk günün tur atlayan ikinci sporcusu ise Hünkar kılıç oldu. Hünkar, Fransız Lopez Da Veira Mıckael karşısında karşılaşmayı başından sonuna kadar önde götürdü ve 2-1 galip gelerek tur atlayan ikinci sporcumuz oldu.

Türk milli takımı iki şoku, son Avrupa şampiyonları Gözde Bayergi ve Kenan Günaydının peş peşe elenmesiyle yaşadı. Özellikle Türk sporcuların karşılaşmalarında, hakem hataları ön plana çıktı.

Gözde Bayergi, Romen rakibi Rotaru Andrea'ya 3-0 yenilerek elenen ilk şampiyonumuz oldu. Bir diğer şampiyonumuz Kenan Günaydın ise, Bulgar rakibi karşısında üstün dövüştüğü 1. raundu 1-0 önde tamamladı. İkinci raundda ise skor 1-0 Bulgar sporcunun oldu. Son raunt ise hakem hatalarının ön plana çıktığı raunt oldu ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Hakem kararına kalan karşılaşmada ise maç Bulgar sporcuya verilince Kenan Günaydın'da elenen bir diğer şampiyonumuz oldu.

Diğer karşılaşmalarda ise Burak Eymur, Alman rakibine 2-1. Rezzan Demirci, Yunan rakibine 6-5. Mesut Kalmuk, İsrail'li Itay Gershon'a 2-1. Mükremin Güler, Fransız Boudchar Yassine 2-1. İbrahim Telli, Rus Ian Petrovich'e 2-1. Erdal Hastürk, Macar Richhart Veres'e 14-7. Sedat Demir, İngiliz Raja Chiripal'e 17-14. Ömer Tekçe ise, İtalyan Marco Nordio'na 11-1. Mustafa Demirel, Bulgar Petar Jivkov'a 17-10. Emre Onur Alpaslan, Rus Dmıtrıy Iakovlev'e 15-5 yenilirken Cihat Arı ise, İngiliz Davit Firth'e 13-7 yenilerek elenen sporcularımız oldular.