655. Tarihi Kırkpınar’da mücadele edecek Recep Kara, "Türkiye’nin çeşitli yerlerinde güreşlere katıldıklarını belirterek, "Bütün rakiplerim ile aşağı yukarı karşılaştık. Hepsini de yendim. Kırkpınar’dan önce rakiplerimize üstünlük sağladık. İnşallah bu form grafiği Edirne’de devam eder" dedi.
655. Tarihi Kırkpınar’da başpehlivan olmak için mücadele edecek Recep Kara, İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Kırkpınar Güreşleri’nde 13. yılı olduğunu söyleyen Recep Kara, "Geçmişte 3 defa başpehlivan birinciliğim, 4 defa başpehlivan ikinciliğim var. 2 defa da tarihi Kırkpınar’da başpehlivan üçüncülüğü elde ettim. Recep Kara olarak bu sene de hedefim birinci olmak. Altın kemeri almak için Edirne’ye gidiyorum. İyi çalıştık, iyi hazırlandık. Hedefimizi altın kemere ulaşmak" şeklinde konuştu.
Kendileri için sezonun 2 ay önce açıldığını belirten Kara, "2 aydır Türkiye’nin çeşitli yörelerinde orta çaplı, büyük çaplı organizasyonların hepsine katıldık. Kırkpınar’daki bütün rakiplerim ile aşağı yukarı karşılaştık. Hepsini de yendim. Yarışmalarda birinci oldum, ikinci oldum. Kırkpınar’dan önce rakiplerimize baya üstünlük sağladık. İnşallah bu form grafiği Edirne’de devam eder. Sadece Edirne’de bilindiği üzere rakiple güreşmiyorum, sıcaklık faktörü de çok önemli. Geçen sene 40 derecenin üzerinde bir sıcaklık vardı. Geçen sene çeyrek finalde 4 karadenizli, 4 akdenizli sporcu kaldı. Karadenizliler olarak çok sıcağı sevmeyiz. Akdenizli arkadaşlara malum sıcağa yatkınlar. Karadenizli sporcular olarak sıcağa yenildik. Bu seneki hava durumuna da baktığımız zaman gene 40 derecenin üzerinde bir sıcaklık gözüküyor. Artık kısmet" diye konuştu.

"Sarayiçi’nde bizim güreştiğimiz yer, güreş yapmaya el verişli değil"
Kırkpınar ortamı hakkında da açıklamalarda bulunana deneyimli güreşçi, "Şu anda Genlik ve Spor bakanlığımız Türkiye’nin her vilayetinde modern statlar yapılıyor. Eski sistemde yapılan tesisler yıkılıyor ve yeni sistemde yeni tesisler yapılıyor. Bizim Kırkpınarımız Türkiye’de tek, 655 yıldır süre gelen bir kültür mirası. Şu anda sizin de bildiğiniz üzere saray içi er meydanımız 3 veya 4 sefer komple sular altında kaldı. Şu anda bizim güreştiğimiz mekan güreş yapmaya el verişli değil. Geçen sene Başbakan olan sayın Ahmet Davutoğlu sel felaketini yerinde inceledi ve oraya modern bir stat yapmanın sözünü vermişti. Ama şu anda yapılan bir şey yok. Başpehlivan arkadaşlar olarak, ben de tarihi Kırkpınar’da altın kemer almış bir pehlivan olarak Edirne’ye saray içine kültürümüze yakışır bir şekilde spor tesisinin pehlivanların er meydanına yakışır bir şekilde güreş meydanı yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Herkes tek vücut oldu"
Recep Kara, Türkiye’de yaşanan darbe girişimi için ise şöyle konuştu:
"Arkadaşlarımız ile otururken bir anda darbe ile karşı karşıya kaldık. Bu durumu rüyamda görsem inanmazdım. Bir darbe yaşayacağımızı. Bütün Türk milleti olarak şok olduk. Artık Türkiye’de darbe devirlerinin bittiğini sanmıştık. Ama maalesef öyle değilmiş. Ben bunu tamamen dış destekli olarak görüyorum. Allah dirliğimizi, birliğimiz bozmasın. Türkiye çok badireler atlattı. Bunu da atlatacaktır. Yalnız benim sevindiğim bir konu var. Bu millet gerçekten dualı bir millet darbenin olduğu akşam sağcısı, solcusu, alevisi, sunnisi, lazı, çerkezi, kurdu herkes çoluk çocuğu herkes tek vücut oldu. Tek vücut olarak tankın karşısına durdular. Çanakkale’de nasılsa Suriye’den Irak’tan bütün İslam coğrafyasından Anadolu’nun her yerinden kazmasını küreğini kapan insan cepheye koştuysa aynısını bir daha yaşadık. Tankın önünde bir insanın durması mümkün değil. O tankın önünde durduran vatan sevgisi, iman sevgisi. Çok büyük bir badire atlattık. Halk olarak kenetlenmemiz devam eder. Bugünden sonra da daha da çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü bu darbenin kalıntıları kolay silinecek gibi gözükmüyor. Devletimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Terör örgütünün her türlüsünü lanetliyoruz."
(İHA)