Son 2 senenin Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonu olan Ergüder Bekişdamat, Türkiye Güreş Federasyonu’nun kendisine sahip çıkmadığından yakındı. Şampiyon güreşçi, dünya şampiyonu olduğu organizasyonlara kendi kredi kartına borçlanarak katılabildiğini anlattı.
Türk güreşinin önemli isimlerinden Ergüder Bekişdamat, 47 yaşında olmasına rağmen hala ülkemizi dünya arenasında temsil etmeye devam ediyor. Türkiye’nin 1992 Barcelona Olimpiyatları kafilesinde de yer alan başarılı sporcu, son 2 yıldır katıldığı Avrupa Güreş Federasyonu (FILA) Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’nda da altın madalya kazandı. 2015’te Atina’da, bu yıl da Helsinki’de düzenlenen turnuvalarda dünya şampiyonu olan Bekişdamat, Türkiye Güreş Federasyonu’ndan gereken desteği görmediğini söyledi.
Veteran Dünya Şampiyonalarına kendi imkanlarıyla katılabildiğini anlatan başarılı güreşçi, “Veteranlara gerçekten bütçe mi ayrılmıyor yoksa federasyon mu bunu bu şekilde yapıyor anlayabilmiş değiliz. Hem Atina’da hem Helsinki’de İstiklal Marşını okuttum. İkisine de kendi paramla gittim. Bu beni biraz üzüyor. Sporun gelişmesi adına yetiştirdiğimiz çocukları da üzüyor. ‘Hocamız kendi parasıyla dünya şampiyonu oldu’ diyorlar. Ben bu ülkeyi borçla temsil ediyorum. Bu da insanı kırıyor” dedi.

“KREDİ KARTIMDAN PARA ÇEKTİM"
Dünya Şampiyonalarının yalnızca akreditasyon ve uçak biletlerinin 4-5 bin liraya mal olduğunu söyleyen dünya şampiyonu, “En son dünya şampiyonasına 67 ülke geldi. Tüm ülkeler kendi bütçeleriyle geldi. Geçen yıl Atina’ya kredi kartımdan para çekip gitmiştim. Bu yıl da bunu bildiğim için biraz para biriktirmiştim, onunla gittim” diye konuştu.

ATİNA’DA HAREKET, HELSİNKİ’DE ALKIŞ
Yunanistan’da dünya şampiyonu olduğu zaman minderde Türk bayrağı ile dolaşırken Yunanların kendisine hakaret edip, çakmak ve ayakkabı gibi maddeler fırlattığını da anlatan Bekişdamat, “Helsinki’de ise herkes kalkıp ayakta alkışladı. O benim için gurur verici bir şey. Yabancı bir ülkede Türk bayrağına gösterilen saygı gurur verici” ifadelerini kullandı.

“BİR DAHA ASLA"
Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonasına bir daha asla katılmak istemediğini belirten Ergüder Bekişdamat, “Dünya Şampiyonası’na gidip ülkemi bu şekilde temsil etmek istemiyorum. Sporcularıma bazı şeyleri kanıtlamak adına gittiğim turnuvalarda mağdur olan ben oldum. Çocukların karşısında da mahcup duruma düştüm. Bizden sonra gidecek arkadaşlara devletin çözüm bulması lazım” dedi.
(İHA)