Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Adayı Ali Doğan, sportif başarıda istikrar, basketbol ekonomisinin büyümesinde süreklilik ve yönetiminde şeffaflık ve adil olma prensipleri ile girdiği yarışta kulüplerin büyük desteğini aldı. Basketbolun lokomotif kulüpleri; Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park, Beşiktaş ve Anadolu Efes TBF yönetimi için aynı adayda uzlaştılar. 1.Lig, 2. Lig ve mahalli lig takımlarının büyük bölümünün Ali Doğan’ı desteklemesiyle, Türk basketbolunda büyük uzlaşma resmi ortaya çıktı.

Ali Doğan “Kulüplerimizin bu teveccühü aslında bana değil, çağdaş basketbol yönetim anlayışınadır” dedi. Başkanlığa uzman ve genç bir ekiple yürüdüğünü vurgulayan Doğan, şeffaf, açık ve yenilikçi bir yönetim anlayışını benimsediğini belirtti. Ali Doğan, federasyon yönetiminin basketbolun tüm paydaşlarından, sporculardan antrenörlere, hakemlerden, sponsorlara kadar gelecek tüm görüşlerle zenginleşmesi gerektiğine inandığını belirtti. Ali Doğan, TBF’de bu zenginliği yansıtacak bir platform kurulacağını söyledi. Basketbol camiasındaki kırgınlıkları ortadan kaldırmayı hedeflediğini de vurgulayan Doğan “Büyük basketbol ailesini yeniden bir araya getireceğiz” dedi.

Milli Takımlar ve Kulüp takımlarının uluslararası başarılarının istikrarlı ve sürdürülebilir olmasının önemine değinen Doğan; “Sportif başarı, basketbol ekonomisini büyütür. Ama aynı zamanda büyüyen ekonomi de sportif başarıyı getirir. Bu nedenle mücadeleyi tek cephede değil tüm cephelerde sürdürmek gerekir” dedi.

Türk basketbolu için yeni kaynak yaratılamaması sorununa dikkat çeken Ali Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Basketbolda sportif başarı kurumsal bir temel üstünde yükselebilirse sürekli olabiliyor. Hedefimizde, kalıcı ve uzun vadeli bir başarı vardır. Hedefimize ulaşmak içinde gerekli teşhis yapıldığı gibi iyileştirici projelerimiz de hazır. Kulüp takımlarımızın mali yapılarını güçlendirerek onların büyümelerini ve büyüklüklerini sportif başarıya da taşımalarına olanak sağlayacak modelleri sağlamak yönetim amaçlarımdan olacaktır. Kulüp takımlarımıza katkıda bulunmayı amaçladığımızı şimdiden açıklamak isterim. Türkiye gibi nüfusu çok genç bir ülkede gençlerimizin basketbolla olan ilişkileri güçlendirilmelidir. Daha çok sayıda gencimiz ve çocuğumuz basketbol oynayabilmelidir. Gençlerin spor yapması kadar kaliteli bir spor izleyicisi ve taraftarı olmaları da çok önemlidir. Basketbol izleyicilerinin sayısını ve profilini iyileştirmemiz, basketbolu ‘halkın sporu’ yapmamız gerekir. Bunun için daha çok kadınının, daha çok çocuğun ve ailenin salonlara getirilmesi gereklidir. Salonlar onlar için ilginç ve eğlenceli hale dönüştürülmelidir. Basketbol herkes için erişilebilir olmalıdır. Engelli vatandaşlarımız için de basketboldaki bariyerler kalkmalıdır. Basketbol tabana yayılmalı, hayatımızda sürekli yer almalıdır.”

Ali Doğan Kimdir?

1947 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Ali Doğan, dünya ve ülke meseleleri üzerine düşünen, bu sorunları dert edinen bir kuşağa mensup.  Yaşıtları gibi genç yaşından itibaren sosyal konulara ilgi duyan Ali Doğan’ın üniversite tercihi de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Sosyal Siyaset ve İşletme Bölümü oldu.

Üniversite eğitiminin ardından kısa bir süre kamu kuruluşlarında görev alan Ali Doğan, tercihini özel sektörden yana yaptı ve ana işi sigortacılık oldu. Ali Doğan, siyasetten de uzak kalmadı.  Siyasetle uğraştığı yıllarda 20. ve 21. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yapan Ali Doğan, 57. Hükümet döneminde Devlet Bakanlığı görevini de üstlendi.

Aktif siyasi hayatı sonrası, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını desteklemeye özen gösteren ve buna geniş zaman ayıran Ali Doğan bilhassa spor konularındaki girişimleri teşvik etti.

Gençlerin başarılı, fiziksel ve zihinsel açıdan güçlü olmalarının yolunun spordan geçtiğine gönülden inanan Doğan, Ülkerspor Basketbol Kulübün de başkanlığını yaptı. Kulüp başkanı olarak ulusal ve uluslararası başarıları yöneten Ali Doğan, başta basketbol olmak üzere sporun hayatları iyileştireceğine inanıyor.  Basketbolun gençler üzerindeki sihirli etkisine bizzat şahit olduğunu her fırsatta dile getiren Ali Doğan bu nedenle yöneticilik yaptığı çeşitli özel sektör kuruluşlarının bilhassa basketbol sponsorluğu konusunda gönüllü olmalarını teşvik etti.

TBF Başkan adaylığı ile basketbolun geliştirici etkisini tüm Türkiye’ye yaymak istiyor.

Ali Doğan evli ve iki çocuk babasıdır.