SAMSUN (AA) - Ladik Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi 6 Ağustos'ta düzenlenecek "Akdağ Yayla Şenlikleri"ne katılacak pehlivanlar, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı'yı ziyaret etti.

Şenliklere katılacak olan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Fatih Atlı ile Bayram Ertan'ın yanı sıra bu yıl Kırkpınar'da başaltında final yaparak başpehlivan olan Kemal Şahin, büyük ortada güreşen Yücel Yazıcı, Özbalcı'yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Özbalcı, Bayram Ertan'ın öğrencisi Kemal Şahin'in 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltında final yaparak başpehlivanlığa yükselmesini tebrik ederek, altın hediye etti.

Daha sonra konuklarıyla yeni güreş sahasına geçen Özbalcı, güreş şenliklerinde yapılacak organizasyonla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Yeni güreş sahasında gerçekleşecek yağlı güreşlere güreşseverleri davet eden Özbalcı, "Güreşleri Akdağ Yayla Şenlikleri kapsamında yapacağız. Yeni güreş arenamız, halkın rahat şekilde oturacağı, güreşçileri zorlanmadan izleyebileceği, sporcuların ve hakemlerin ihtiyaçlarını giderebileceği özelliklere sahip. Şenliklerimiz için Ladik Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Temennimiz güreşseverlere kaliteli bir güreş sporu sunabilmek." dedi.

Özbalcı, güreşlere 45 pehlivanın katılacağını kaydetti.