Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turu daha önce garantileyen B. Dortmund M. City'yi yenerek, Schalke de Montpellier ile berabere kalarak gruptan yenilgisiz ve lider olarak çıktılar. Gruplarda maçlar bu akşam tamamlanıyor.

Şampiyonlar Ligi'ndeki Alman temsilcilerinden Borussia Dortmund, altıncı ve son grup maçında konuk ettiği İngiliz ekibi Manchester City'yi 1-0 yenerek D Grubu'nu lider olarak tamamladı. Maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Jürgen Klopp'un takımı, rakibini Julian Schieber'in 57'nci dakikada attığı tek golle geçti.

Borussia Dortmund grup maçlarını 14 puanla lider tamamlarken, grubun paralel maçında Ajax'ı 4-1 yenen Real Madrid, 11 puanla bir üst tura çıkan ikinci takım oldu. Hollanda ekibi Ajax ise rakibine yenilmesine rağmen 4 puanla grup üçüncüsü olarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazandı. Grup maçlarında büyük bir hayal kırıklığı yaşayan İngiltere şampiyonu Manchester City ise 3 puanla sonuncu olarak Avrupa kupalarına veda etti.

Schalke'ye beraberlik yetti

B Grubu'nda İngiliz temsilcisi Arsenal ile grup liderliği mücadelesi veren Şampiyonlar Ligi'ndeki bir diğer Alman temsilcisi Schalke, Fransa şampiyonu Montpellier'i ağırladığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak hedefine ulaştı. Zira Arsenal, Yunan ekibi Olimpiakos'a konuk olduğu maçta öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Schalke, Fransa'da oynanan maçın 56'ncı dakikasında kaptanı Benedikt Höwedes'in kafa golüyle öne geçerken ev sahibi Montpellier bu gole 3 dakika sonra Emanuel Herrera ile karşılık verdi. Maç 1-1 sona ererken mavi-beyazlılar, 12 puanla grup lideri ve namağlup olarak ikinci tura çıktı. 10 puanlı Arsenal ise gruptan çıkan diğer ekip oldu. Olympiakos 9 puanla grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'ne giderken 2 puanda kalan Montpellier Avrupa macerasına son noktayı koydu.

Son durum

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C ve D gruplarında 6'ncı ve son maçlar tamamlandı. Gruplarında ilk iki sırada yer alan takımlar, ikinci tura yükseldi. Grubunu üçüncü sırada bitiren ekipler ise yollarına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

A Grubu'nda Paris Saint-Germain ve Porto, B grubunda Schalke ve Arsenal, C grubunda Malaga ve Milan, D Grubu'nda Borussia Dortmund ve Real Madrid ikinci tura yükseldi.

A Grubu'nda Dinamo Kiev, B Grubu'nda Olympiakos, C Grubu'nda Zenit ve D Grubu'nda Ajax üçüncü sırada yer alarak yollarına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek takımlar oldu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk 4 grupta alınan sonuçlar ve nihai puan durumları şöyle:

A Grubu

Dinamo Zagreb 1 - Dinamo Kiev 1

Paris Saint Germain 2 – Porto 1

1. Paris Saint-Germain 15

2. Porto 13

3. Dinamo Kiev 5

4. Dinamo Zagreb 1

B Grubu

Montpellier 1- Schalke 1

Olympiakos 2 – Arsenal 1

1. Schalke 12

2. Arsenal 10

3. Olympiakos 9

4. Montpellier 2

C Grubu

Malaga 2 – Anderlecht 2

Milan 0 – Zenit 1

1. Malaga 12

2. Milan 8

3. Zenit 7

4. Anderlecht 5

D Grubu

Dortmund 1 - Manchester City 0

Real Madrid 4 – Ajax 1

1. Borussia Dortmund 14

2. Real Madrid 11

3. Ajax 4

4. Manchester City 3

Grup maçları bu akşam tamamlanıyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları, E, F, G, H gruplarında bu akşam yapılacak maçlarla sona erecek. İkinci tura çıkmayı daha önce garantileyen ligdeki üçüncü Almanya temsilcisi Bayern Münih bu akşam Belarus temsilcisi Bate Borisov'u konuk edecek. Bavyera ekibi ekim ayında rakibiyle deplasmanda oynadığı grup maçını 3-1 kaybetmişti. Bayern, Bate Borisov'u yenerek hem rövanşı almak hem de grubu lider tamamlamak istiyor. Sakatlıkları bulunan Arjen Robben, Emre Can, Luis Gustavo ve Holger Badstuber BATE karşısında forma giyemeyecek. Grubun diğer maçında gruptan çıkmayı garantileyen bir diğer tamı olan Valencia Lille'e konuk olacak.

H Grubu'nda yer alan Galatasaray ise deplasmanda Portekiz'in Braga takımıyla karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar rakibini yendiği taktirde Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura Manchester United'in ardından ikinci sırada çıkacak. Grubun diğer maçında lider Manchester United'ın Cluj'u yenmesi halinde de Braga karşısında alınacak sonuca bakmayacak olan Galatasaray, yine adını ikinci tura yazdıracak.

UEFA Şampiyonlar Ligi E, F, G ve H gruplarında 6'ncı ve son maçlar bu akşam oynanacak. Tamamı TSİ 21: 45 başlayacak olan maçların programı ve gruplardaki son puan durumu şöyle;

E grubu

Shaktar Donetsk – Juventus

Chelsea – Nordsjaelland

Shaktar Donetsk 10

Juventus 9

Chelsea 7

FC Nordsjaelland 1

F grubu

Lille – Valencia

Bayern MünihBate Borisov

Bayern Münih 10

Valencia 10

BATE Borisov 6

Lille 3

G grubu

Barcelona – Benfica

Celtic – Spartak Moskova

Barcelona 12

Benfica 7

Celtic 7

Spartak Moskova 3

H grubu

Braga – Galatasaray

Manchester United – Cluj

Manchester United 12

Galatasaray 7

Cluj 7