Maç Başlıyor....

Küçük Hamdi maçı yorumluyor... Trabzonspor Şampiyonlar Ligi sonrası keşke daha kolay bir maç ile lige başlasaydı. Galatasaray güçlü bir rakip. Trabzon için zor bir tablo görülüyor.....


KARAMAN NE DEDİ?

 

Trabzonspor Sportif Direktörü Ünal Karaman, “Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Bazen evdeki hesap uymuyor çarşıya. Kazanmak için çıkardığımız kadro inşallah bu maçı alacak.  Şampiyonlar liginde üzüldük, ama dünyanın sonu değil. Bir an önce ligde üst sıralara çıkmak için iyi sonuçlar almak istiyoruz.”

TAFFAREL
Galatasaray Kaleci Antröneri Taffarel ise, “Güzel bir 

derbi bizi bekliyor” dedi.

CELUSTKA
Trabzonspor’da ilk 11’de sahaya çıkmayan Celustka ise, “Bu maçta tamamen hocamızın kararı. Son Lille maçında benim sorunum oldu. Bu maç hocamızın kararı benim saygı duymam lazım”

 

 SERDAR BALİ: FİZİKİ KADRO
Trabzonsporlu eski futbolcu Serdar Bali ise, “Fizikli kadro iyi görünüyor ama, bazen bu durumun dezavantajları da var. Genel olarak kadro iyi isimlerden kurulu ama. Şampiyonlar ligindeki performanslarının haricinde Türkiye liginde kendilerinden beklenen performansı iyi ortaya koyamadılar. Birkaç maçta iyi puanları alabilseydi iyi olurdu. Trabzonspor’un toparlanıp yarışın içinde olması lazım. Atan tutana uyarsa güzel. Trabszonspor’un atanla tutan takım olmaması lazım. Colman’ın Zokara’nın Halil’in iyi olması lazım. Trabzonspor öyl bir kadro kurmuş ki sahalı sollu çalışıyorlar ama sadece santrafordan gol atmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok. Şenol Güneş’in ara tarnsferde bu ihtiyacı gidermesi gerekiyor” diye konuştu. 

 

 


 

 

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftası dev bir müsabakaya sahne olacak. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Fenerbahçe'yi yenerek liderliğe yükselen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nden elenerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme hakkı kazanan Trabzonspor'a konuk olacak.

Avni Aker Stadı'ndaki müsabakada Kuddusi Müftüoğlu düdük çalarken, Müftüoğlu'nun yardımcılıklarını Ekrem Kan ve İsmail Şencan yapacak. Maçın 4. hakemi ise Hakan Özkan...

19:00'da başlayacak karşılaşmayı Lig TV takip edebilirsiniz.

 

TRABZONSPOR ÇIKIŞ ARIYOR

Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Galatasaray'ı konuk edecek olanTrabzonspor, sarı-kırmızılı rakibi karşısında kazanarak hem moral bulmak, hem de çıkışa geçmek istiyor.

Ligin 10'uncu haftasındaki 2-1'lik Kayserispor galibiyetinin ardından Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda 1-1 berabere kalan, sahasında Beşiktaş'a 1-0 kaybeden ve Sivasspor deplasmanından da 2-2'lik beraberlikle dönerek ligde son 3 maçında galip gelemeyen bordo-mavililer, kötü gidişine ''dur'' diyerek ligin zirvesindeki takımlarla arasındaki puan farkının daha da açılmamasını hedefliyor.

Bordo mavililerde uzun süredir sakatlıkları sebebiyle takımdan ayrı kalan Robert Vittek ve Tayfun Cora, Galatasaray'a karşı da forma giyemeyecek isimler. Beşiktaş maçında kırmızı kart gördüğü için 2 maç ceza alan Celustkaise, cezasının 1 maça indirilmesinin ardından Şenol Güneş'in görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek.

CİMBOM LİDERLİĞİNİ KORUMAK İSTİYOR

Spor Toto Süper Lig'de hafta içi oynanan karşılaşmada ezeli rakibiFenerbahçe'yi yenerek liderlik koltuğuna yükselen Galatasaray, yarınTrabzonspor ile deplasmanda oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılarak unvanını korumayı hedefliyor.

Sarı-kırmızılı ekipte, önemli karşılaşma öncesinde sakatlıkları bulunan Sabri ve Yekta Trabzon kafilesinde yer almadı. Gençlerbirliği ve Fenerbahçemaçlarında gol atmayı başaran ancak Fenerbahçe maçının son bölümünde sakatlanan Eboue ise, Trabzon'a götürüldü. Liderin diğer eksikleri ise şikeiddianamesinde adı geçen Sercan Yıldırım ve Trabzon kafilesine alınmayan Gökhan Zan.

Öte yandan Sivasspor'a karşı kırmızı kart görerek iki maç ceza alan Engin Baytar'ın, eski takımı Trabzonspor'a karşı formasına kavuşacak olması teknik heyetin yüzünü güldürüyor.


MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR
Tolga
Mustafa
Giray
Glowacki
Cech
Colman
Zokora
Serkan
Alanzinho
Halil
Burak


GALATASARAY
Muslera
Eboue
Ujfalusi
Semih Kaya
Hakan Balta
Melo
Selçuk
Kazım
Emre
Baros
Elmander


STAT: Hüseyin Avni Aker
SAAT: 19:00
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu
YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım Servisi


EZELİ REKABETTE 110. RANDEVU

Trabzonspor ile Galatasaray, yarın yapacakları maçla birlikte 110. kez karşı karşıya gelecekler.

Bugüne dek yapılan 109 karşılaşmanın 36'sını Trabzonspor, 49'unuGalatasaray kazanırken, 24 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Geride kalan toplam 109 karşılaşmada bordo mavililer 120,Galatasaray 140 gol attı.

Ligde yapılan 72 karşılaşmanın 24'ünü Trabzonspor, 32'sini Galatasaraykazandı. 18 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında ise Karadeniz temsilcisi 83, Galatasaray 93 gol attı.


FATİH TERİM TRABZON'DA YENİLMİYOR

Galatasaray'ın başında 3 farklı dönemde görev yapan Fatih Terim daha önceki görev süresi içinde Trabzonspor'a deplasmanda hiç yenilmedi.

Trabzonspor'un ev sahibi olduğu bu 5 maçta 3 kez kazanan Fatih Terimyönetimindeki Galatasaray 2 maçı ise berabere bitirdi. Fatih Terimtoplamda Trabzonspor'a karşı 11 lig maçında 6 galibiyet 3 beraberlik 2 yenilgi aldı.

İki takım arasında 1996-97 sezonunda oynanan 2 maçta Galatasaray'ın başında Fatih Terim, Trabzonspor'un başında ise Şenol Güneş vardı.İstanbul'da oynanan maçı 1-0 kazanan Fatih Terim, Trabzon'da oynanan maçta ise 0-0 berabere kalmıştı.


BURAK YILMAZ 6 MAÇTIR SUSKUN

Süper Lig'in bu sezon en çok gol atan oyuncusu olan Burak Yılmaz son 6 resmi maçında gol atamadı.

Süper Lig'de son 3 maçında Sivasspor, Beşiktaş ve Mersin İdman Yurdukarşısında gol bulamayan Burak Yılmaz, Şampiyonlar Liginde oynanan Interve Lille maçlarını da boş geçti. Bu dönemde A Milli takım formasıylaHırvatistan'a karşı da gol bulamayan Burak, en son 06.11.2011 tarihindeKayserispor'a 2 gol atmıştı. Golcü oyuncu, ligde en fazla isabetli şut atan oyuncusu konumunda bulunurken, bordo mavili ekibin 19 golünden 13'üne imza attı.

 

‘Sıra Trabzon’da’

Fenerbahçe önünde muhteşem bir oyun sergileyen Elmander, rakip stoperleri adeta sahaya gömmüştü. Yobo ve Bilica’yı dozer gibi ezip geçen İsveçli, attığı ikinci golle rakip ağları da sarsmıştı. İmparator’un Trabzon’da tek forvet olarak görev vermeyi planladığı Elmander, “Bu maçta da golümü atıp takımıma 3 puanı getirmek istiyorum” diye konuştu.

Gol orucu bozulacak

Görev aldığı son 5 resmi maçta gol atamayan Burak Yılmaz, sezon başındaki günlerine dönmek istiyor. Halen 13 golle krallıkta açık ara önde bulunan milli futbolcu, suskunluğunu Galatasaray karşısında bozmak için dış dünyayla ilişkisini kesip, derbiye konsantre oldu. Teknik direktör Şenol Güneş’in de, Burak’la özel bir görüşme yaparak öğrencisine ne kadar güvendiğini dile getirdiği
ifade edildi.

Sınırda tehlike var...

Trabzonspor’da Serkan Balcı, Gustavo Colman ve Burak Yılmaz sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Galatasaray’ın sınırdaki tek ismi ise son haftaların en başarılı futbolcularından Semih Kaya.