Kocaeli’de katıldığı bir programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Maçları önümüzdeki hafta teknik heyetle ve yönetim kurulu ile konuşacağız. Belki Başakşehir Stadı’nda oynayabiliriz” dedi.
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde katıldığı bir açılış programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş ile ilgili önemli konuları dile getirdi.
Olimpiyat Stadı’nda yapılacak olan çalışmalardan dolayı Beşiktaş’ın maçlarını oynayacağı stat konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Orman, “Olimpiyat Stadı’nın bir tadilat durumu yok. Sadece çimde bir sıkıntısı var. Çim ile alakalı bakım işlemleri yapılacak. Büyük bir tadilat yapılacak bir zaman da yok. Fakat biz maçları önümüzdeki hafta teknik heyetle ve yönetim kurulu ile konuşacağız. Belki Başakşehir Stadı’nda oynayabiliriz. Daha kesinleşmiş bir şey yok ama. Ön bir görüşme yaptım ben. Tabii ki çok değerli dostumuz Göksel Gümüşdağ, Başakşehir Kulübü’nün başkanı, elimizden gelen her şeyi yaparız diye bana söyledi. Ama biz daha teknik heyetle, Slaven Bilic ve ekibiyle konuşmadık. Bir konuşalım ona göre karar vereceğiz” dedi.

"BEŞİKTAŞ YENMEK İÇİN BURSA’YA GELİYOR"
Yarın akşam oynanacak Bursaspor maçını da değerlendiren Beşiktaş Başkanı Orman, “Beşiktaş büyük bir camia, büyük bir kulüp, çok iyi bir futbol takımı var. Tabii Beşiktaş yenmek için Bursa’ya geliyor. Buna tersinden bakınca Bursaspor da önemli bir şehir, önemli bir ekip. Onların da çok önemli bir hocaları var. Şenol Güneş hocamız, çok sevdiğimiz bir hocaları var. Onlar da yenmek isteyecekler. Artık bundan sonrası sahada belli olacak. Ben hep aynı temennileri söylerim, tekrar söyleyeyim. Sakatlıkların olmadığı, hakemin maça müdahil olmadığı bir maç olsun” şeklinde konuştu.

"ŞU ANDA BEŞİKTAŞ’IN SAĞ BEK ALABİLECEK BİR DURUMU YOK"
Özellikle taraftarlar tarafından çok fazla dile getirilen sağ bek eksiğine de değinen Orman, “Bu işi yapanlar eleştiriye açık olacaklar. Şu anda Beşiktaş’ın sağ bek alabilecek bir durumu yok. Durumundan kastım mali durumu değil. Transfer sezonu kapandı. Devre arası böyle bir ihtiyaç gözüküyor gibi görünüyor. Bizim izleme ekibimiz, scouting ekibimiz de bununla alakalı çalışmalar yapıyorlar” diye konuştu.
Düzce’de yapılması planlanan kamp tesisleri ile ilgili olarak ise Başkan Orman, “Düzce’den biz bir yer bulmuştuk. Orayı da satın almak istedik. Çünkü böyle bir kamp tesisine Beşiktaş Kulübü milyon dolarlar harcayacak. Oradaki araziler devlet arazisi. Fakat biz de kendi tapulu malımız olsun istiyoruz. Eğer satarlarsa bize o tesisi oraya yapacağız, ama satmazlarsa sonradan orayı şu yönde kullanamazsın, bunu yapamazsın, böyle yapamazsın gibi taleplerle karşılaşmak istemiyoruz. Zaten şu anda dağ, taş. Biz o tesisleri yapmazsak orası, o haliyle duracak. Biz de istiyoruz ki, madem bu kadar risk alıp para harcıyoruz. Milletin parasını harcıyoruz. Bizim kendi tapulu arazimiz olsun. Şu anda top Düzce’de, bizde değil” ifadelerine yer verdi.

"BU SENE İNANILMAZ DERECEDE BASKET TAKIMINA YATIRIM YAPTIK"
Beşiktaş olarak transfer konularında titiz davrandıklarının altını çizen Orman, “Biliyorsunuz Beşiktaş sıkıntılı bir süreçten geldi ve gitmekte. Hala sıkıntılı bir süreçte. Ama ödeyebileceğimiz şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Şu anda 100 milyon doların üzerinde bir stat yatırımımız var. Bir yandan futbol takımımıza yatırım yapıyoruz. Bu sene inanılmaz derecede basket takımına yatırım yaptık. Daha da basket takımına devam edeceğiz. Her yere yatırım yapıyoruz. Onun için de kolay olmuyor. Mecburuz bunu yapmaya. Zaten zihniyetimiz de bu. İnşallah yaptıklarımız sahada işlevlerini yerine getirsinler. Taraftarlarımızı mutlu etsinler, bizim arzumuz odur. Transfer yapmak dünyanın en kolay işidir. Fakat onlar ile bir takım oluşturmak zor bir iştir. Bundan sonrası artık teknik heyetin ve futbolcuların kendilerini göstermeleridir” dedi.

"TARAFTARLARIN MÜMKÜN OLABİLDİĞİNCE KULÜPLERİNİN ARKASINDA DURMALARI GEREKMEKTE"
Beşiktaş taraftarına da seslenen Fikret Orman, “Beşiktaş taraftarı duyarlı bir taraftar. Takımlarını yalnız bırakmasınlar. Klişe laflardır ama takımlarını yalnız bırakmasınlar ve mümkün olabildiğince kulüplerinin arkasında durmaları gerekmekte. Bu zor günlerin artık sonlarına doğru geliyoruz. Stadımızın bitmesi ile beraber başka bir sayfa açılmış olacak. Bu dönem içerisinde biz kan içtik, kızılcık suyu dedik. Her şeyi sinemize çektik. Artık biz de özellikle yönetim kurulu olarak iyi günler görmek istiyoruz. Tabii ki taraftarımızla bütünleştiğimizde bu olacaktır. Desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)