İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, şike soruşturması iddianamesinin kabulünün ardından sanıkların tutukluluk halini inceleyen mahkeme 8 kişiyi tahliye etti. Buna göre tutuklu sayısı 23’e düşerken, mahkeme  28 kişi ile ilgili de statlara giriş yasağını kaldırdı.
Statlara girişi yağını kaldıran mahkeme ilginç bir olaya da imza atmış oldu.
Şike soruşturmasında tutuklanan ve bugün tahliye edilen Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Futbolcusu İbrahim Akın, İskender Alın,  Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü Ümit Karan ve Sivasspor Kalecisi Korcan  Çelikay’ın da aralarında bulunduğu 28 kişinin statlara giriş yasağını kaldırdı.
Ancak şike soruşturmasının başından itibaren sadece iddialarla suçlanan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in ise statlara giriş yasağı hala devam ediyor. Mahkeme heyeti, aralarında Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı, Sadri Şener ve Göksel Gümüşdağ'ın bulunduğu 40 kişi hakkında seyirden yasaklanma tedbirinin devamına karar verdi.

Böylelikle içerde tutuklu bulunup serbest kalanların bazılarının statlara giriş yasağı kaldırılırken, ancak hiç tutuklanmayan bir çok isminde statlara giriş yasağı ise hala devam ediyor.