Manchester United, Paul Pogba’nın transferi için Juventus’a 105 milyon Euro ödeyerek rekor bir bonservis bedeline imza attı.
Kırmızı-şeytanlar, Juventus’tan bonservisini aldığı Paul Pogba için rekor düzeyde bir bonservis ödedi. Yaklaşık 5 yıl önce Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson tarafından bedelsiz şekilde Juventus’a gönderilen Pogba, 105 milyon Euro bedelle eski takımına geri döndü. 23 yaşındaki Fransız futbolcu ile 5+1 yıllık sözleşmede anlaşan United, 105 milyon Euro’yu 2 yıl içinde Juventus’a ödeyecek.
İngiliz basınında yer alan haberlere göre Manchester United Fransız topçuya haftalık 220 bin sterlin ödeyecek. Paul Pogba, Manchester United’ta 6 numaralı formayı giyecek. Fransız futbolcu, Teknik Direktör Jose Mourinho’lu Manchester United’ın, Henrikh Mkhitaryan, Eric Bailly ve Zlatan Ibrahimovic’ten sonra yeni sezon öncesi 4. transferi oldu.

DÜNYANIN EN PAHALI TRANSFERİ
Pogba için 105 milyon Euro ödeyerek dünyanın en pahalı transferini gerçekleştiren Manchester United’dan önce Real Madrid, iki dünya yıldızına ödediği servetle tarihe geçmişti. İspanyol devi, 2009 yılında Manchester United forması giyen Cristiano Ronaldo’ya 94 milyon, 2013 yılında ise Tottenham Hotspur’da yıldızı Gareth Bale’e 100 milyon Euro ödeyerek rekor kırmıştı.
(İHA)