Milli tenisçi Marsel İlhan, tenis kariyerinde en fazla maç kazandığı turnuva olan TEB İzmir Cup’ta Marius Copil’i zorlu bir mücadelenin ardından yenerek yarı finale kaldı.
Örnekköy’deki UTEM kortlarında süren TEB İzmir Cup’ta Marsel İlhan ilerlemeye devam ediyor. Marsel, 6 numaralı seribaşı ve geçen yılın finalisti Marius Copil önünde 6-4, 4-6, 7-6’lık setlerle galip gelerek 2016’da ilk, İzmir Cup’ta ise 6. kez yarı final yakaladı. Marsel, büyük çekişme içinde geçen ve 7/5’lik skorla kazandığı kapanıştaki tie-break oyununda İzmirli tenisseverlerin büyük desteği altında oynadı.
Marsel İlhan, böylece TEB İzmir Cup’ta 2 numara Chiudinelli’den sonra bir seribaşı tenisçiyi daha devirerek adını son dörde yazdırmış oldu. Dünya sıralamasında bu hafta 265 numarada yer alan İlhan, finale çıkmak için yarın Bosnalı Mirza Basic ile oynayacak. Basic, geçen yıl İzmir Cup çeyrek finalinde Marsel’i mağlup etmişti.
İzmir Cup’ta dokuzuncu kez raket sallayan Marsel İlhan’ın bu turnuvada 2009-2011 yılları arasında oynadığı üç final bulunuyor. TEB İzmir Cup’ta çiftler finali cumartesi, tekler finali ise pazar günü oynanacak.
(İHA)