Dünya 14 numarası Kevin Anderson’a yakın bir maç sonunda mağlup olan Marsel İlhan, Wimbledon’a ikinci turda veda etti.
İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen yılın üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon’da ikinci maçına çıkan Marsel İlhan, klasmanın 14. basamağındaki Güney Afrikalı Kevin Anderson’a dört sette kaybederek elendi.
Açılış turunda dünya 47 numarası Jerzy Janowicz’i eleyen İlhan, 1 numaralı korttaki buluşmanın birinci setini 7/5’lik tie-break neticesinde hanesine yazdırdı. Etkili servislerine devam eden Marsel, ikinci seti de tie-break’e götürdü. Kritik oyunda 6/3 öne geçip üç set puanı yakalayan 28 yaşındaki milli tenisçi, bu fırsatları kullanamadı. Üst üste beş puan alan Anderson, 8/6 ile setleri dengeledi.
All England Club’da üçüncü kez ana tabloda mücadele veren Marsel, 2.03’lük rakibinin servislerini tehdit edemese de güçlü servisleri sayesinde oyundan kopmadı. Üçüncü setin dokuzuncu oyununa dek Anderson’a tek bir servis kırma puanı dahi göstermeyen İlhan, bu oyunda ise servisini sıfıra karşı kaptırdı. Avantajı yakalayan Anderson, son servis oyununda hata yapmadı ve 6-4’le seti noktaladı. Üçüncü setin sonuna kadar başarılı bir servis performansı sergileyen Marsel, dördüncü setin başında bir kez daha servis kırdırdı. Henüz üçüncü oyunda avantajı yakalayan Anderson, bu farkı setin sonuna dek sürdürdü. 2 saat 52 dakika süren buluşmadan 6-7(5), 7-6(6), 6-4, 6-4’lük skorla üstün ayrılan Anderson, üçüncü tur biletini cebine koyan isim oldu.
Maç boyunca servis kırma şansı tanımayan Anderson’ın 34’ü ace olmak üzere toplam 59 puan vuruşuna engel olamayan Marsel, böylece Wimbledon’a ikinci turda veda etti. Marsel bu maçı kazansaydı, Grand Slam arenasında tek erkeklerde üçüncü tura çıkan ilk Türk raket olacaktı.
(İHA)