Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Başakşehir’in daha iyi sonuç alması için Video Hakem Sistemini mi getireceğiz" dedi.

Teknik Direktör Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Medipol Başakşehir cephesinden, ’video hakem uygulaması olması halinde ligde şu anda 5 puan daha önde olurduk" şeklinde yapılan açıklamaların sorulması üzerine Şenol Güneş, şöyle konuştu:

"Başakşehir’in daha iyi sonuç alması için Video Hakem Sistemi’ni mi getireceğiz? Peki hakem hataları ile kazandığı maçlarda Video Hakem lehine mi karar verecek? Bunlar doğru değil. Burada bir şey söylerken başka bir şey çıkarmayı düşünmeyelim. Bir şey vermeyi düşünelim. Evet katılıyorum Video Hakem olmalı. Ama daha yeni bunların hepsini yaşayacağız. Bir defa daha olaya bakışımızda taraflılığımız var. Video hakem olmasına rağmen penaltı tartışılır pozisyonda. Verilir mi, verilmez mi? Görüntüde de izliyoruz. Söylüyorum bizim son maç. Aslında oradan bir şey çıkarmak için değil bu örneği vermek için değiniyorum. Atılmaması gerekir. Haksızlık olabilirdi de diyebilirsin. Tartışılır verilebilir de verilmeyebilir de. Hakemlerin böyle kararları olabilir. Video hakem de olsa yapılacaktır. Öncelikle biz buna hoşgörüyle bakacak mıyız."

"ÖNCE BİZ KENDİMİZİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Öncelikle futbol camiasının kendisi değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, "Futbol kültürümüzü biraz daha üst seviyeye çıkarmamız lazım. Ama kararların adaletli verilmesi için saha içinde bu kadar hızlı gelişen bir oyunda hakemler biraz burada kalabilir. İspanya-Fransa maçı bunun için güzel bir örnek. Orada da kararlar verildi. Penaltı verilmedi diyebilirdim. Hakem görüntüye bakıp da diyebilir. Özünü bozmamak kaydıyla teknolojinin girmesinin bir zararı yok. Eleştirenler kısmen şunu diyor; futbolun doğasını bozarsınız hatalar da bunun içinde. Haksızlık varsa bunu haftalarca tartışacağına, tartışmamak için mümkün olduğu kadar kısa zamanda devreye sokmak lazım. Biliyorsunuz ki karar verildikten sonra ve oyun başladıktan sonra tekrar geri dönemiyorsunuz. Orada süre ne kadar olacak? Kim nasıl itiraz edecek? Karşılıklı tartışılırsa olmaz. Bu görüntüye hakem karar verecek. Bir de işin demoralize tarafı var. O yan hakemi bir de yanlış karar verdiğinde düşünün. Onun etkisi altında kalabilir. Bunların hepsine hakemler, bizler ve medya alışmalı" diye konuştu.

"VAR’IN ZARARI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Güneş, Video Yardımcı Hakem Sistemi’nin (VAR) futbola zararlı olacağını düşünmediğini ifade ederek, "Futbolda her gün bir yenilik yapılıyor. Ben oynarken kaleci topu yere bırakıp alıyordu. Ben orada skor lehime ise çoğu zamanı çalıyordum. Doğru değil. Şimdi de hızlı oynansın istiyorum. Hatta zaman geçirmeyi bile oyuncularıma pas yaparak yapmalarını söylüyorum. Futbol eğlence aracıdır. Onu güzel oynarsanız değeri yükselir. Siz de yükselirsiniz. Herkes öyle düşünmeli. Bu yüzden altyapılardaki oyuncuları ona göre hazırlamak gerekiyor. Altyapıdan çıkarırken futbol oynamaya yönelik kullanacaksınız ve sahaya çıkardığınız zaman bu tip hataları da kabul edecek. İdmanda bile topun çıkıp çıkmadığını tartışıyorlar. Tartışırken idmanı bırakıyorlar. Böyle bir durumda hakem devreye girdiği zaman ne olacaktır? Ben olumlu buluyorum çünkü hatayı aza indirgemek için yapılan herşeyi doğru buluyorum. Ama futbolun da akıcılığının engellenmesini de doğru bulmuyorum" açıklamasını yaptı.

"SORUNLARI DIŞARI YANSITMIYORUZ"

Şenol Güneş, sorunlarla gittiklerini belirterek, "Ancak bunu dışarı pek yansıtmıyoruz. Sezon başında 20 oyuncumuz vardı şimdi 31 oyuncu var elimizde. 23 yapılırsa olumlu olur saha kenarındaki düzenlemeyi yapmanız gerekiyor" dedi.

ŞENOL GÜNEŞ SÖZLEŞME YENİLEYECEK Mİ?

Siyah-beyazlı kulüple sözleşme yenileyip yenilemeyeceğinin sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "İlişkilerimizde sorun yok. Kulübün beklentilerini biliyorum. Bugüne kadar sorun olmayan kişiyim, yine sorun olmam. Bugünkü oyuncularla biz yönetimle geçen sene olan şampiyonluk üzerine yeni bir şampiyonluk eklemek zorundayız. Elimizde olan bazı arkadaşlar var, mukavelesi bitecek olan. Hocayı sona koymak gerekiyor. Zaten bu planlamanın içerisinde olan benim. Beşiktaş’ın geleceği ile ilgili düşüncelerim hem bugünü hem de geleceği için konuşuyorum. Ben yarın gitsemde bunu konuşuyorum. Maddi manevi şartları konuşacağız sadece. Çok basit bir konuda anlaşamadık... Ne olacak şimdi? Araziyi satmadan sorun yok, vereceklerde öyle bir sorun çıkarıyorlar ki sudan sebeplerle kavga edip sistemi bozacağımıza hiç dokunmayalım daha iyi" cevabını verdi.

"UEFA kupası mutlaka gelecek" diyen Güneş, "Bir ya da iki kupa bu. Başkan iki istiyor genç ya çok hızlı gidiyor. Biz başkanın çizdiği planlar içerisinde çalışmaya devam ederiz" şeklinde konuştu.

Veli’nin durumunun kötü olduğunu ifade eden Güneş, "Bizimle beraber hiç iyi olamadı. Çalışıyor ağrıyor, anladığım kadarıyla rahat değil. Zaten şu an idmana çıkmıyor. Maalesef üzüntü verici" diyerek sözlerini sonlandırdı.

(Doğan Gündoğdu - Mehmet Şirin Topaloğlu / İHA)