Süper Lig’de birçok kulüpte forma giyen başarılı golcü Mert Nobre, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a imza attı.
İmza törenine Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Sekmen, Erzurumspor Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan, As Başkan Zafer Aynalı, Mali İşler ve Genel Kaptan Murat Aslan, Başkan yardımcıları Celal Emrah Yüce, Kenan Sezer ve Uğur Yürükseven ile Erzurum’da misafir olarak bulunan Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyaddin Kassanov katıldı.

DEMİRHAN: "ÇOK SEVİNDİM VE BİZLERE GÖSTERMİŞ OLDUĞU SAYGIDAN DOLAYI"
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan, “Mert Nobre transferini 15 Temmuz 2016 Cuma günü öğlen saatlerinde siz basın mensubu arkadaşlarımızla paylaşmıştık. Maalesef 15 Temmuz gecesi ülkemize yapılan askeri darbe neticesi ile ülkemiz kan gölüne çevrilmek istendi. Ama çok şükür 16 Temmuz sabahı tekrar vatan aşkıyla normal günümüze merhaba dedik. Ben Mert Nobre’yi 15 Temmuz’da bilerek aramadım ki İsviçre’de yaşadığı için ben şahsen bu olaylardan dolayı geleceğini de tahmin edemiyordum. Sözleşme imzalanması için anlaşma yapılmıştı. Bir daha aramadım kendilerini. Pazar günü Mert Nobre beni kendisi aradı “başkanım ben gelmeye hazırım” dedi. Çok sevindim ve bizlere göstermiş olduğu saygıdan dolayı da kendilerini kutluyorum. Erzurum’a hayırlı olsun. Hep şunu söylemiştim Erzurum Türkiye’nin ilk 5 kulübünden birisi olacaktı. Erzurum’un dik duruşundan dolayı da sizinle gurur duyuyorum. Nobre’nin Erzurum’da geleceği olacağına inanıyorum” dedi.

SEKMEN: "FUTBOL ŞEHİRLERİN GELİŞMESİ AÇISINDAN MUTLAKA ÖNDE GİDEN ETKEN"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de burada yaptığı konuşmada, “Bu transferin kamuoyuna ve Erzurum’a hayırlı olmasını diliyorum. Mert Nobre’ye de şahsım adına teşekkür ederim. Şehirlerin büyümesi ve gelişmesi yalnızca merkezi sistemin ve yerel yönetimlerin çalışması ile olmuyor. Bunlara mutlaka sportif faaliyetlerde eklenmeli. Futbol şehirlerin gelişmesi açısından mutlaka önde giden etken. Marka bir BB Erzurumspor oluşturmayı arzuluyoruz” diye konuştu.

"NOBRE: "HEDEF HEP AYNI"
BB Erzurumspor formasıyla iki yıllık mukavele imzalayan Mert Nobre ise “Benim hedefim hep aynı. Ben şampiyon bir takıma geldim. Hedef hep aynı. Bir düşüncem var başka düşüncem yok. Bu bizim iç sahada belli olur. Ben çok mutluyum. İlk kez Erzurum’a geldim. Şehir ve tesisler çok güzel. Bu bizim için çok önemli” dedi.

MERT NOBRE İLE MUKAVELE İMZALANDI
Mert Nobre imza attıktan sonra tekrar aynı gün akşam uçağı ile İsviçre’ye gitti. Başkan Demirhan, Nobre’nin İsviçre’de de antrenman yaptığınıo ifade ederek, "Problem yok. Maçlara her zaman hazır. Nobre ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. Yıllık 250 Bin Euro. Şampiyon olunca detayları konuşacağız. Nobre’yi 2 yıllık değil de Erzurum yapmayı düşünüyoruz. Yeni bir Dadaş daha geldi aramıza. Nobre özellikle Erzurum’u seçmesinde büyük bir proje vardı kabul ettim” diye konuştu.
(İHA)