Türk basınına 6 Eylül'de demeç veren Platini, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınmamasıyla ilgili olarak "Bu konuda soruşturma devamediyor. Bittiğinde herkes, her şeyi tüm ayrıntılarıyla öğrenecek. Fakat Türk futbolu için iyi günlerin olmadığı kesin. Fenerbahçe'yi, Şampiyonlar Ligi'ne niye almadığımızı tüm dünya biliyor. Şampiyonlar Ligi'ne niye sadece Fenerbahçe'nin alınmadığını herkes soruşturma bittiği zaman görecek. Şikeyi benmi yaptım? Kimyaptıysa ondan hesap sorsunlar" demişti.  

Gizliliği ihlal, yargıyı etkileme

Bu sözler üzerine harekete geçen Aziz Yıldırım, cezaevinden avukatlarına Platini hakkında suç duyurusunda bulunmaları yönünde talimat vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ve Yıldırım'ınmüşteki sıfatıyla yer aldığı şikayet dilekçesinde Platini hakkında, "Basın ve Yayın Yoluyla Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Yargı Görevini Yapanı Etkileme, Gizliliği İhlal ve Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" suçlamalarından işlem yapılması istendi. Suç duyurusunda Platini'nin sözleriyle Fenerbahçe Kulübü'nü suçlu ilan ettiğinin altını çizilmişti.

 

Yıldırım'dan şartlı söz

Yıldırım'ın şikayet dilekçesini geri çekmemesi halinde 22Mart'taki UEFA kongresinde büyük bir krizin patlaması ihtimaline dikkat çekildi. Yıldırım'ı Cumartesi günü Metris Cezaevi'nde ziyaret eden Avukat Faik Işık,müvekkilinin şikayet dilekçesini bir tek şartla geri çekebileceğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak müvekkiliyle görüştüğünü belirten Işık, "Sayın Yıldırım, dava şahsi olduğu için davanın arkasında duracak. Ancak Platini Türkiye'ye geldiğinde daha önce yapmış olduğu açıklamayla ilgili olarak 'yanlış anlaşıldığını, aslında ifade etmek istediği şeyin daha başka olduğunu' özellikle belirtirse o zaman Sayın Yıldırımdilekçesini geri alacak. Aksi takdirde Sayın Platini, sözlerinin arkasındaysa, Aziz Yıldırımda dava dilekçesinin arkasında duracaktır" dedi.

 

Endişesi ifade mi?

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in İsviçre'de yaptığı görüşmede Türkiye'ye davet ettiği UEFA Başkanı Platini'nin ilginç bir endişesi gündeme gelmişti. Kamuoyuna 'Platini'nin Fenerli taraftarların protesto etmesinden çekindiği" şeklinde duyurulan endişenin aslında ifadeyle ilgili olduğu öne sürüldü.

 

Hukukçular ne diyor?

Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, hukuki süreçle ilgili olarak, "Savcı Platini'yiadliyeye davet edecektir. Platini davete icabet etmezse o zaman savcı gözaltıkararı verebilir. Ancak bu tip krizler yaşamamak için Platini'ye yazılıtebligat ulaştırılır ve yazışma yoluyla ifadesi alınabilir" dedi. EmekliBaşsavcı Reşat Petek ise "Daha önce Platini'ye herhangi bir tebligat gidipgitmediğini bilmiyoruz. Lakin daha önce tebligat gitmiş ve Platini'den herhangibir dönüş alınamamışsa havalimanında gözaltına alınabilir. Fakat uluslar arasıyaşanacak kriz de göz önünde bulundurulduğunda Platini'nin havalimanındagözaltına alınması durumu biraz uzak" diye konuştu.