ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY -  Katıldığı Pekin 2008 ve Londra 2012 paralimpik oyunlarınnda istediği sonuçları alamayan milli atıcı Cevat Karagöl, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Almanya'da geçen yıl düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'nı, bireyselde bir altın ve bir bronz, takım halinde ise bir bronz madalyayla tamamlayan Karagöl, bu başarısıyla 2016 yılında Rio'da düzenlenecek paralimpik oyunlarına katılma hakkı kazandı. 

Art arda üçüncü defa olimpiyatlara gidecek olmanın mutluluğunu yaşayan Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce katıldığı Pekin ve Londra olimpiyatlarında yaptığı atışlarda hedefi ıska geçtiğini ve madalya kazanamadığını söyledi.

Olimpiyatlara katılmanın mutluluğunu yaşarken, hedefleri tutturamamanın üzüntüsüyle döndüğünü dile getiren Karagöl, 2016 Rio Olimpiyatları'nda diğer olimpiyatlarda yaşadığı şansızlığı kırmayı amaçladığını belirtti.

- "Bu defa başarıya ulaşmak istiyorum"

Karagöl, Brezilya'nın Rio kentinde 2016 yılında yapılacak olimpiyat oyunları için hazırlık kampının şubat ayından itibaren başlayacağını vurgulayarak, "Allah bana 3'üncü sefer olimpiyatlara katılma fırsatı verdi ve ben bu fırsatı çok iyi değerlendirip bu defa başarıya ulaşmak istiyorum" dedi.

Rio Olimpiyat Oyunları'nda 50 metre ateşli serbest tabanca ve 10 metre havalı tabanca branşlarında yarışacağına dikkati çeken Karagöl, şunları kaydetti:

"2016 Rio Olimpiyatları benim için son derece önemli. Daha önce Avrupa ve dünya şampiyonlarında madalyalarım var ancak paralimpik oyunlarında yok. Bu benim için büyük eksiklik. Bu eksikliği tamamlamak istiyorum. Rio'da rengi ne olursa olsun mutlaka ülkeme madalya ile dönmek istiyorum. Son dünya şampiyonasında olduğu gibi ay-yıldızlı bayrağımızı Rio'da da dalgalandırma gururunu yaşamak istiyorum." 

- "Kariyeri başarılarla dolu" 

Daha önce birçok Avrupa ve dünya şampiyonlarına katılan milli sporcu Cevat Karagöl, 2005 Avrupa Şampiyonası'nda bir gümüş, bir bronz, 2007 Avrupa Şampiyonası'nda bir gümüş, 2013 Avrupa Şampiyonası'nda bir gümüş ve 2014 Dünya Şampiyonası'nda ise 1 altın ve 2 bronz madalya kazandı.

Aynı zamanda Ordu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nde mimar olarak çalışan Karagöl, Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Altınordu Belediyesinde forma giyiyor.