Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ortahisar Belediyesi ve Kinder’in ortaklaşa organize ettiği Kinder Sport Etkinliği’nin açılışı Sahil Şehitlik Anıtı yanında gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Kinder Sport Samsun, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde 6-10 yaş arası çocuklara yönelik spor etkinlikleri yapacak. Bu kapsamda Trabzon’da 25-30 Mayıs tarihleri arasında Ortahisar’a bağlı okullarda eğitim gören 40 ilkokul öğrencisi Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle Sahil Şehitlik Anıtı yanında kurulan platformda eğitmenler nezaretinde eğlenerek spor aktiviteleri yapacak.  Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in 40 okul dışında özel eğitim okullarında eğitim gören çocukların da bu sportif etkinliklere dahil edilmesi önerisi Seon Sportif yetkilileri tarafından da kabul edildi. Böylece Erdoğdu Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören çocukların bu eğlenceli platformda etkinliğe katılmaları sağlandı. 

ÇOCUKLARIMIZI SPORA KAZANDIRIYORUZ
Etkinlik açılış konuşmasında özel kurumların ana faaliyetlerinin yanında bu tür spor faaliyetleri düzenlemesinin önemine değinen Başkan Genç, “Ülkemizde bir taraftan kendi sektöründe iyi hizmetler yapan Kinder, diğer taraftan da sosyal sorumluluk anlayışının gereği olarak okullarımızda yavrularımıza sporu sevdirmek için bu projeleri yürütüyor. Bu etkinlikleri çocuklarımızı spora dönük olarak yetiştirme ve onları spora kazandırma anlamında çok değerli buluyorum. Bunun bir ayağını da Trabzon’da ve bizim ilçemizde yapmanızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü yaptığınız bu çalışmayla beraber çocuklarımızın zihni gelişimiyle beraber bu tür etkinliklerle sportif gelişimlerinin daha iyi düzeye gelmesine katkı sağlıyorsunuz. Ben sizlere ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yavrularımızı da başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.  
HEM EĞLENCE HEM SPOR

Seon Sportif Genel Müdürü Selçuk Güler bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarının çocuklar arasında fiziksel, sportif aktivitelerin önemini ve farkındalığını artırmak, ayrıca çocuklarda bu bilinci oluşturmak olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Amacımız çocukların ilgisini çekmek ve onları sportif aktivitelere yönlendirirken aynı zamanda da eğlendirerek bu aktivitelere katılımını sağlamaktır. Eğitmenler eşliğinde çocuklarımız bu spor aktivitelerini yapıyor. Bu kapsamda beden eğitimi öğretmenlerine destek kitleri sağlıyoruz. Çocuklarımız Egzersiz Hareket Parkuru, Top Oyun Parkurumuzda bu aktiviteleri yapacak. Günlük spor rutinlerini ise eğitmenlerimizin eşliğinde Kinder Sport tırı önünde yapacaklar. Bu etkinliğe katkı sağlayan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.”