Fenerbahçe’nin rakibi Molde’nin teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer, "Fenerbahçe karşısında bir puan alarak liderliği garantilemek istiyoruz. Bu bizim için tarihi bir zafer olacak" dedi.
Molde Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer ve Finlandiyalı savunma oyuncusu Joona Toivio, UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda yarın oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesinde Aker Stadı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“MAÇTA SAVUNMADA AÇIKLAR BULURSAK GOL ATMA İMKANIMIZ ARTAR”
Göreve başlayalı kısa bir süre olduğunu ve gruptan çıkmayı garantilediklerini belirten teknik patron Solskjaer, "Maça her zamanki gibi hazırlanıyoruz. Maçta savunmada açıklar bulursak gol atma imkanımız artar. Avrupa maçlarında bu açıkları yakalamak çok önemli. Çok önemli ve zor maç olacak. Fenerbahçe karşısında bir puan alarak liderliği garantilemek istiyoruz. Bu bizim için tarihi bir zafer olacak” diye konuştu.

“ÇOK FANTASTİK OYUNCULARDAN KURULU BİR TAKIM”
Basın mensuplarının 1996 yılında Fenerbahçe’nin İngiliz temsilcisini 41 yıl sonra Old Trafford’a yenen ilk takım olduğunu ve o maçta oynadığının hatırlatılması üzerine Norveçli teknik adam, ”O maç bizim Ferguson’la kaybettiğimiz ilk Avrupa maçıydı aynı zamanda. Fenerbahçe şu anda çok fantastik oyunculardan kurulu bir takım. Fenerbahçe karşısında ilk maçta şanslı bir zamanımıza karşılaştık. Umarım yarın yağmur yağar, rüzgar eser ve ilk maçtaki gibi şanslı oluruz. Diego, Van Persie gibi dünya yıldızlarıyla oynamakta takımımın oyuncuları için bir avantaj olacak” şeklinde konuştu.

“FENERBAHÇE İÇİN SIKINTI OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Fenerbahçe’nin sağlam savunma yaptığını ve her geçen daha iyi oynadığını vurgulayan Solskjaer, “Az gol yiyen bir takım. Fenerbahçe için sıkıntı oluşturmaya çalışacağız. Fenerbahçe’yi izlemek için gözlemci gönderdik. Video analiz yaptık. Dünyada meşhur olan oyunculara karşı oynarken onlar hakkında takıma fazla bir şey söylemeye gerek yok. Netice olarak genellikle sahada 11 oyuncu ve beyaz top olur. Onun dışında bir şey yok” dedi.

“TÜRKİYE’DE MESLEĞİMİN SONLARINA DOĞRU ÇALIŞABİLİRİM”
Basın mensuplarının “Türkiye’de çalışmak ister misiniz?" sorusuna ise Solskjaer, "Türkiye’de mesleğimin sonlarına doğru çalışabilirim. Yakın bir zamanda olmaz. İleride olabilir” şeklinde cevap verdi.

TOIVIO: “VAN PERSIE’NİN İSMİ DAHA BÜYÜK, YARIN ONA KARŞI MÜCADELE ETMEK İSTERİM”
Basın mensuplarının, "Fernandao’ya karşı mı yoksa van Persie’ye karşı mı oynamak istersin? sorusu üzerine Robin van Persie’ye karşı oynamak istediğini belirten Finlandiyalı savunma oyuncusu Joona Toivio ise, “Van Persie’nin ismi daha büyük. Yarın ona karşı mücadele etmek isterim” dedi.
(İHA)