Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "Bizim kulüplerimiz, dünya ve Avrupa’nın kurallarına uyacak bizim kurallarımıza uymayacak. Böyle bir şeyi kabul etmemiz söz konusu değil" dedi. Başkan Mutlugil ayrıca TVF’nin ceza verici bir kulüp olmadığını vurguladı.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "Voleybol Atak" lansman toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Biz Türkiye Voleybol Federasyonu olarak her zaman iletişime açığız"
Türkiye Voleybol Federasyonunun ceza verici bir kurum olmadığını vurgulayan Başkan Mutlugil, "Her zaman disiplin kuruluna havale edeceğiz durumlar en son çaredir. Türkiye Voleybol Federasyonu iletişim yolunu izlemektedir. İletişim aramaktadır. Herhangi bir kulübümüz bir kuralımızı ihlal ettiği zaman buna müdahale ediyoruz. Kaldı ki Fenerbahçe Spor Kulübü çok değer verdiğimiz bir kulüp Türk voleyboluna çok hizmet eden bir kulüp. 21. hafta boyunca ihtarımız söz konusuydu. Bu ihtarlarımıza hiç bir dönüş alamadığımız için maalesef bizim disiplin kuralımız gereği katlanarak bir iyileştirme olmadığı için bu noktaya gelinmiştir. Biz Türkiye Voleybol Federasyonu olarak her zaman iletişime açığız. Çözüm bulma taraftarıyız. Çünkü bizim işimiz spor. Bizim işimiz Voleybol. Biz kavga edemeyiz. Onun için her türlü görüşmeye açığız. Yeter ki bizim ile iletişimde olunsun. Avrupa’da dünyadaki bir çok kurala bütün kulüplerimiz uyuyor. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun kuralları neden konmuş. Avrupa Şampiyonası’nın kurallarına paralel olarak konulmuş. Bizim kulüplerimiz dünya ve Avrupa’nın kurallarına uyacak bizim kurallarımıza uymayacak. Böyle bir şeyi kabul etmemiz söz konusu değil. Ayrıca hem Fenerbahçe Spor Kulübü’ne çok büyük saygı duyuyoruz. Onun yanında Türk voleybolunun buraya gelmesinde bir çok kulübümüz var. Hiç bir zaman diğer kulüplerimizin saygı duyduğu bir kuralda bir başka kulübümüze farklı bir uygulama yapamayız. Sonuç olarak biz çözüme açığız. Her şeyi çözmeye kararlıyız. Yeter ki biz karşımızdan iyi bir niyet görelim" şeklinde konuştu.

"Herhangi bir kulübün TVF’ye ait bir salonda oynaması sıfır maliyettir"
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, kulüplerin federasyonun istedikleri standartları yerine getirdiği zaman kendi tesislerinde oynayabileceklerini belirterek, "Bizim salonlarımızda her zaman oynayabilirler. Çünkü bizim salonlarımız ücretsiz. Herhangi bir kulübün Türkiye Voleybol Federasyonu’na ait bir salonda oynaması sıfır maliyettir. Ancak antrenman için kullanırsa kulüp bize bir bedel öder. Bu imkanları da açacağız. Salondaki standartları iyileştirmeye çalışacağız. Toplam kaliteyi yükseltmeye çalışacağız" diye konuştu.
(İHA)