Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde Napoli’ye elenmesinin ardından İtalyan basını maç öncesi ve sırasında yaşanan olaylara geniş yer verdi.
UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna kalan takımlar dün oynanan karşılaşmaların ardından belli oldu. Beşiktaş, İngiliz ekibi Liverpool’u mağlup ederek adını üst tura yazdırırken, Trabzonspor ise ilk maçta sahasında 4-0 mağlup olduğu Napoli’ye deplasmanda oynanan maçta da 1-0 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı. Karşılaşmanın ardından İtalyan basını Napoli’ye övgüler yağdırırken, maç öncesi ve sırasında yaşanan olaylara da geniş yer verdi.
İç sayfalarında Napoli - Trabzonspor karşılaşmasına yer veren La Gazzetta maç haberini, "Napoli kadife gibi. De Guzman yetti, golden sonrası bir antrenman şeklindeydi" başlığıyla yayınlarken, Fatih Atik’in gol olarak geçerlilik kazanmayan pozisyonu için ofsayt kararının doğru olduğunu yazdı. Maç öncesi yaşanan yaralanma olayları ve maç sırasındaki iki takım taraftarının da meşale yaktığına yer veren gazete, Napoli’nin benzer bir durumun tekrarlanması halinde diskalifiye edilebileceğinin altını çizdi.
"Corriere dello Sport" gazetesi ilk sayfasında İtalyan takımlarının başarısını "Tarihi" başlığıyla duyururken Napoli - Trabzonspor maçı haberini iç sayfalarında "Sinik Napoli, De Guzman işi çözdü" başlığıyla verdi. Gazete haberinde Napoli’nin ilk maçta edindiği 4 gollük avantaj nedeniyle gevşemediğini ve oyunun kontrolünü elinde tuttuğunu yazdı. Gazete maç öncesi ve sırasında yaşanan olayları da, "2 tutuklu ve 7 şikayet" başlığıyla verdi. Saha dışı olayların saha içindeki kadar rahat geçmediğini belirten gazete, yüzlerini kapatan bir grup Napolili taraftarın Trabzonspor taraftarlarına ayrılan bölüme geçmeye çalıştığını ancak polisin durumu engellediğini kaydetti.

NELER YAŞANMIŞTI?
Maç sırasında Napoli taraftarları Trabzonsporlular’a ayrılan bölüme meşale atınca tribünlerde bulunan Türk bayrağı alev almıştı. Trabzonsporlu taraftarlar buna koltukları sökerek Napoli tribünlerine atmaları üzerine polis müdahale etti. Almanya’dan gelen bir Türk taraftar bıçak bulundurmak ve bir Napoli taraftarı da patlayıcı madde bulundurmak nedeniyle göz altına alındı. 7 Türk taraftar da patlayıcı madde bulundurmak suçuyla karakola sevk edildi.
(İHA)