1 Burak’ın geçen sezon başlattığı çıkış sürüyor ve halen takımın en skorer ismi ama alternatifi yok. Neredeyse oynamadığı her maçta Trabzon puan kaybediyor.

2 Çarşamba-pazar-çarşamba temposu takımın dengesini bozdu. Güneş zaman zaman rotasyona gidiyor ama aslar yorgun, sık kadro değişimi pozitif sonuç vermedi.

3 Tüm takımları etkileyen şike soruşturması Trabzonlular’ın da kafasını karıştırdı. Bu havanın dağılması için teknik kadro ve yönetim ekstra enerji harcıyor.

Takımı negatif yönde etkileyecek faktörler arttıkça Trabzonspor’un dengesi de bozuluyor... Her ne kadar Avrupa Ligi’ne devam etmeyi başarsa da Bordo-Mavililer, Süper Lig’de çok hızlı bir düşüş periyoduna girdi. Karadeniz ekibinde herkesin birbirine sorduğu, “Neden böyle oldu?” sorusuna şu şekilde yanıt veriliyor:

 İşte Fırtına’nın hız kesmesinin başlıca etkenleri:

BURAK’SIZ OLMUYOR
Burak Yılmaz, geçen sezon attığı 19 golün de üzerine çıkabileceğini gösteren bir form grafiği ile başladı yeni döneme. Haftalardır suskun olmasına rağmen şu an 13 golle yine takımının en skorer ismi, krallığın en büyük adayı. Ancak Burak’ın bu performansı takımı tembelleştirdi. Milli futbolcunun alternatifi yok. Vittek’in sakatlığı talihsizlik olarak görülebilir ama Pawel Brozek’in katkısının sıfır olması, transferinin ne derece doğru olduğunu gösteriyor. Üstelik böyle bir oyuncuyla yabancı hakkının kullanılması da diğer takviyelerin önünü tıkıyor. Neredeyse Burak’ın olmadığı her maçta takımın puan kaybetmesi tesadüf olamaz. Daha da kötüsü yakın gelecekte bir mucize olmazsa takımın tek gol silahı yine Burak Yılmaz!

İDMANLAR BİLE SORUN
Trabzonspor’u Avrupa mesaisi de çok yordu. Süper Lig’in sıkışıklığı ile birleşen Şampiyonlar Ligi fikstüründe zaman zaman çarşamba-pazar-çarşamba maç oynamak zorunda kalan Bordo-Mavililer yıprandı. Uzun seyahatler bir yana, teknik heyetin zorunlu rotasyonu da istenen sonucu vermedi. Aslar hep yorgun. Kadro değişikliklerinde asların yerine şans bulanlar çıtayı aynı seviyede tutamadı. Özellikle savunma hattı karmakarışık. Sağ ve sol bekler sürekli değişiyor, stoper mevkisindeki oyuncular yine alternatif yokluğundan formsuz olsa bile oynatılıyor.

BAŞKAN ÜZÜNTÜSÜ
Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan şike soruşturması, Trabzonspor’u da etkiledi. Kulüp her ne kadar sürekli olarak ‘sorun yok’ telkinleri yapsa da, başta yabancılar olmak üzere futbolcuların sürekli gelişmeleri takip ettiği, kafa yorduğu biliniyor. Bu durum, teknik heyete ekstra enerji sarf ettiriyor. Özellikle Başkan Sadri Şener’in son olarak maçlara men yasağına tabi tutulması ve hakkındaki iddiaların oyuncuları çok üzdüğü biliniyor.

TARİHTE İLKKEZ
Geçen sezonu 82 puanla tamamlamasına rağmen şampiyon olamayan Trabzonspor, o günleri mumla arıyor... Özellikle iç saha performansıyla büyük hayal kırıklığı yaratan Bordo-Mavililer, Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından Gençlerbirliği’ne de kendi evinde boyun eğince, tarihinde ilk kez Avni Aker’de 3 lig maçını üst üste kaybetmiş oldu. Bu kötü grafik, taraftarları da umutsuzluğa düşürmüş durumda. Zira Gençlerbirliği maçında
tribünlerin büyük bölümü boştu.