Başkan Sadri Şener'le birlikte isimlerinin iddianamede yer almasını değerlendiren Şakar, " Biz kendimize güveniyoruz ama yüce adalete  daha çok güveniyoruz. Bizimle ve kulübümüzle ilgili bir sıkıntı olmayacağını baştan beri biliyoruz ve inanıyoruz" dedi.

Lille maçı için Fransa'ya hareketen önce konuşan Asbaşkan Nevzat Şakar, "Son maçımız için Lille'ye gidiyoruz. Alacağımız bir puanla üst tura çıkacağımızı düşünüyorum. Ama tabi ki futbol bu. Ülkemizi ve Trabzonspor'u en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Futbolculara ve teknik heyete olan güvenimiz sonsuz ve tam. İnşallah mahcup etmeyiz ve yurdumuza sevindirici haberlerle döneriz" diye konuştu.

"BİZİMLE VE KULÜPLE İLGİLİ BİR SIKINTI OLMAYACAĞINI BAŞTAN BERİ BİLİYORUZ"
Asbaşkan Şakar, isimlerinin başkan Sadri Şener'le birlikte iddianamede yer almasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Valla biz kendimize güveniyoruz ama yüce adalete daha çok güveniyoruz. Bizimle ve kulübümüzle ilgili bir sıkıntı olmayacağını baştan beri biliyoruz ve inanıyoruz. Ama kanuna ve hukuka saygımız sonsuz. Maçlara girmeme olayı yasada var. Var ama yanlış bir karar. Bu aslında taraftarlara uygulanması gereken bir yaptırım. Galiba yanlışlıkla yönetici ve başkan vekillerine de uygulanıyor. Bütün kulüp başkan ve yöneticiler şu anda maçlara giremiyor. Ama bunun düzeltileceğine inanıyorum. Bu konuda kulübe tebligat yapıldı. Grekli itirazlarımızı avukatlarımız nezdinde yaptık. Umarım en kısa sürede bu yanlışlık düzeltilir."

"ŞU ANDA İSTİFAYI GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK"
Şakar, bir gazetecinin, "Yurt dışındaki maça Başkan Şener'le birlike girebilecek misiniz?" şeklindeki sorusuna ise, "Emniyet, yurt dışında da başkan ve yöneticilerin maçlara girememe olayını bildirirse, orada da kuralın aynen geçerli olduğu söyleniyor. Ancak bunun düzeltileceğine inanıyoruz" diyerek cevap verdi. Şakar, "Bu süreç istifa gerektirir mi?" şeklindeki soruya da, "İstifa gerektiren bir şey değil. Geçici bir süre için böyle. Tedbir amaçlı alınmış bir karar. Kulüplerde şu anda yöneticilerin istifa etmesini gerektiren bir şey yok" ifadelerini kullandı.