Brezilya'nın 2010 Dünya Kupası'nda Hollanda'ya elenmesi, takım içersinde büyük değişimlere sebebiyet verdi. Neymar, Ganso, Lucas ve Oscar gibi genç oyuncular artık Sambacılar'ı uluslararası alanda taşıyacak olan isimler.

Brezilya Teknik Direktörü Menezes'in en çarpıcı hareketi, Kaka'nın üstlendiği hücumda liderlik rolünü Santos'lu yıldız Neymar'a vererek, Kaka'nın takım içindeki yükümlülüğünü genç yıldıza devretmesi oldu.

Real Madrid'de top koşturan Kaka'nın son yıllardaki düşüşü ve son dünya kupasındaki etkisizliği Menezes'i böylesine keskin bir karara iterken, Neymar buna karşılık Kaka'nın tecrübesinden faydalanmak adına Kaka'yla birlikte olmak istiyor. Neymar, "Kaka benim idolüm. Yıllardır takıma liderlik ediyor ve umarım birlikte oynarız. Onunla beraber oynamak çok özel olacak, çünkü yeni jenerasyon için bir referans kaynağı" cümleleri Kaka'ya olan saygısını açıkça belirtiyor.

Menezes'in tercihiyle milli takım arenasında Neymar ile ilk kez karşılaşacak olan Kaka ise genç oyuncuya büyük saygı duyuyor. Gerçirdiği sakatlıklardan dolayı eski gözdeliğini bir türlü yakalayamayan yıldız oyuncu, " Neymar beraber oynamak istediğim harika bir futbolcu. Onu çok sempatik biri olarak tanıdım. Sürekli gülüyor ve espiriler yapıyor. Bulunması zor bir oyuncu" diyerek genç yıldıza olan sevgisini ve beğenisini dile getirdi.

Brezilya Milli Takımı 11 Ekim Perşembe günü, Arthur Zico'nun çalıştırdığı Irak ile özel bir maç yapacak.