Dünyaya bir bebek getirmek bayanlar için ne kadar mutlu edici bir durumdur kim bilir? Hamilelik ve Gebelik durumlarında anne adaylarının normal hayatlarındaki gibi yaşamaya devam etmemeleri gerekir.

Her ne kadar beslenmesine ve yaşam şekline dikkat eden bir bayan olsa da hamilelik döneminde bir can daha taşıdığı için hem davranışlarına hem de beslenmesine çok daha fazla dikkat etmelidir. Anne adayının rahminde erkek ve kadın üreme hücrelerinin birleşmesi sonucu oluşan döllenmenin gerçekleştiği süreden doğum anına kadar geçen süre bayanların hamile olarak geçirdikleri dönemdir. Bayanlar genellikle hamile kaldıklarını belirli bir süre geçtikten sonra anlayabilirler.

Vücutlarının hareketlerini ve adet tarihlerini sürekli olarak kontrol eden bayanlar bile tam olarak hamileliğin başlangıcını yakalayamayabilir. Genellikle bayanlar adet görmedikleri ay hamile kaldıklarından şüphe duyarlar ve yapılan testler sonucunda gebelik durumunun gerçekleştiği öğrenilir.

Anne adayları bu duruma geldiklerinde ilk olarak kaç haftalık hamile olduklarını öğrenmek isterler. Çünkü bu süre dünyaya gelecek bebeklerinin doğum tarihi hakkında da bilgi verir. Bu yüzden neredeyse her kadın hamile olduğunu öğrendikten sonra Kaç Haftalık Hamileyim sorusunun cevabını bulmak için harekete geçmektedir. Doktor kontrolü ile anne adayının kaç haftalık hamile olduğu belirlenir.

Ancak günümüzde internet sayesinde doktora gitmeden de ne kadar süredir hamile kalındığı ile ilgili bilgi edinilebilir. Tabi ki bu yöntem kişiden kişiye değişebilmekte ve birkaç günlük değişkenlik gösterebilmektedir.

Ne kadar süredir hamile kalındığı öğrenilmek isteniyorsa hamilelikvegebelik.com sitesindeki hamilelik hesaplama yöntemini kullanabilir ve çok merak ettiğiniz o sorunun cevabını bulabilirsiniz. Sitede hamile olan anne adayının en son adet gördüğü günü girmesi ve hesaplama butonuna tıklaması yeterlidir. Sistem hesaplama sonucunda kaç haftalık hamile olduğunuzu ve tahmini doğum yapma tarihinizi göstermektedir. Hamilelik ve kadınsal konularda birbirinden farklı faydalı bilgiler edinmek için hamilelikvegebelik.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Aklınıza takılan soruların cevaplarını bu konuda uzman olan kişilerin verdiği cevaplarda bulabilirsiniz.