Dünyagöz Hastanesi, uzman kadrosuna önemli isimleri eklemeye devam ediyor. Türkiye’ye lazer miyop ameliyatlarını getiren Doç. Dr. Bozkurt Şener,  2003 yılında ayrıldığı Dünyagöz Etiler’de tekrar göreve başladı.

Türkiye’de excimer lazerin ilk uygulayıcılarından olan, gerçekleştirdiği operasyonlar ve 150’ye yakın bilimsel yayınıyla adından sıkça söz ettiren Doç. Dr. Bozkurt Şener, Dünyagöz Etiler’de göreve başladı. Dr. Şener, smile tekniği, yakın görme bozukluğunda lazer tedavisi ve lazerle katarakt ameliyatlarında uzman yaklaşımı ve son teknoloji cihazlarla hastalarını tedavi edecek.

Doç. Dr. Bozkurt Şener kimdir?

1975 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlayan Doç. Dr. Bozkurt Şener 1981 yılında tıp doktoru oldu ve aynı yıl Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Kliniği’nde ihtisasa başladı. İhtisas döneminin bir bölümünde ABD Dallas’ta Vitreoretinal Cerrahi Eğitimi aldı. 1984’te Göz hastalıkları uzmanı ve 1991 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Doçent oldu. 1991, 1999 yılları arasında Cerrahpaşa Göz Ana Bilim Dalı ve Araştırma Merkezi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1992 yılında Türkiye ye Lazer Miyop ameliyatlarını getirdi. Bu sistemin son gelişmiş hali ilk kez Türkiye’de uygulanmaya başlanmış oldu. O zaman aldığı Technolas 116 isimli dünyadaki ilk alet halen Türkiye’de bulunmaktadır. Lazere başladığı 1992 yılından beri dünyadaki tüm kongre ve kurslarda eğitim verdi ve bu teknolojinin gelişmesinde katkıları oldu. 1992 den bu yana yaklaşık 50.000 den fazla lazer tedavisi uyguladı. 1981’den bu yana Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) üyesi. Türk Oftalmoloji Derneği yanısıra Amerıcan Academy of Ophthalmology, Internatıonal Society of Refractive Surgery, European Society of Cataract and Refractive Surgery ve American Society of Cataract and Refractive Surgery üyesidir.