05-19 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan Genç Erkekler A müsabakalarında bugün açılış müsabakası Yomra Fen Lisesi ile Özel Net Koleji arasında oynanan maç ile başladı.  Müsabaka 37-33 Özel Net Koleji’nin galibiyet ile sonuçlandı.  
Günün diğer müsabakalarında Trabzon Spor Lisesi Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’ni 33-28, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi ie Of Solaklı Fen Lisesini 36-27 yenmeyi başardı.
Müsabakanın açılış maçını yerinde izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okulsporları Şube Müdürü Yusuf Çebi, “ Basketbol Erkekler branşında 13 takımımız katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak 2016-2017 sezonu Okul Sporlarına katılan tüm sporculara başarılar dileriz” dedi.
 
Okulsporları Gençler A Müsabakalarına Trabzon’dan 13 okul katılıyor. Katılan okullar ise şöyle;  88.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Akçaabat Anadolu Lisesi, Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Çağlayan Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Of Solaklı Fen Lisesi, Özel Akçaabat Uğur Anadolu Lisesi, Özel Net Anadolu Lisesi,  Özel Trabzon Ata Anadolu Lisesi, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, Trabzon Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Yomra Fen Lisesi