Okulun yanında bulunan arsada geçtiğimiz aylarda yapılan kooperatif inşaatı kazısı nedeniyle zeminindeki kaymaya bağlı olarak binanın duvarlarında meydana gelen çatlaklar sonrasında, binanın yıkılma tehlikesine karşın teknik raporun ardından, Valilik kararıyla okul boşaltıldı. İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan zemin sondajının Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi uzmanlarınca değerlendirilmesi sonucunda okulda eğitim gören 144’ü yatılı 389 öğrenci, kent merkezindeki diğer okullara aktarıldı.
Konuyla ilgili Gümüşhane Valiliği’nden yapılan açıklamada, İl Özel İdaresi aracılığıyla yaptırılan zemin sondajının Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümünde değerlendirilmesi neticesinde bölgenin hareketli ve güvensiz olduğu tespit edildiği vurgulanarak, aynı gün okul ve pansiyonun derhal boşaltıldığı belirtildi. Açıklamada, zemin iyileştirilmesi ve okul-pansiyon binalarının performans ölçümlerinin yaptırılarak, dayanım güçlerinin belirleneceği ve bu sonuca göre yıkım veya güçlendirme yapılmasının gündeme geleceği bildirildi.
Okulun bu süreçte eğitim öğretim faaliyetine Aysın Rafet Ataç İlköğretim Okulu’nun iki katlı eski ana binasına ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde devam edeceği açıklandı. Kararın ardından öğrencilerin bir kısmı Aysın Rafet Ataç ilköğretim Okulu’nun kullanılmayan sağlam binasına, bir kısmı da Çıraklık Eğitim Merkezi’ne aktarılırken, yatılı öğrencilerin de merkezdeki pansiyonlara dağıtıldığı öğrenildi.
Çamlıca Mahallesinde bulunan okul 1989 yılında eğitim öğretime açılmıştı.