Trabzonspor eski yöneticisi avukat Ali Sürmen, usulsüz yapıldığı iddia edilen bordo-mavili kulübün 69. olağan genel kurulu ile ilgili olarak mahkeme süreci başlatacaklarını söyledi.
Trabzonspor’un 69. olağan genel kurulu geride kalmasına rağmen yankıları sürüyor. Trabzonspor’un Cumartesi günü yapılan olağan genel kurulunda kongre divan başkanlığı seçimi için yönetimin adayı Sabri Sadıklar ve muhalefetin adayı Ali Sürmen yarıştı. Genel Sekreter Köksal Güney’in, Sabri Sadıklar’ın oylamayı kazandığını açıklamasının ardından ise olaylar yaşanmıştı.
Muhalefetin divan başkan adayı, Trabzonspor eski yöneticisi avukat Ali Sürmen, şahsi olarak hiç kimseyle sorunu olmayacağını belirterek, "Benim şahsi olarak kimseyle bir sorunum olmaz. Bütün mücadele Trabzonspor içindir. Elbette yapılması gereken Trabzonspor’un menfaatine olan konuları yapmaktır. Trabzonspor’un menfaati eğer usulsüz kongreler yapmaksa herkes otursun aşağıya ama usulsüz kongreleri bundan sonra kimse yapmasın diyorsak, Köksal Güney’i şikayetten başlayacağız" dedi.

"DERNEKLER KANUNUNDA KONU AÇIKTIR"
Avukat Ali Sürmen, Dernekler Kanunu’nun 32. maddesinde konunun açık olduğunu ifade ederek, "Hileli sayım yapan 6 ay ile 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu yapılacaktır. Bu şahsım tarafımdan yapılacaktır. Köksal Güney, Trabzonspor camiasından hata yaptığını kabul edip özür dilerse o zaman yapacak bir şey yoktur. Köksal Güney, ’tahammüller böyledir’ ifadesini kullandı. Demek ki seçimler tahammüllere göre yapılıyormuş. Bu konuda bilgileri toparlayacağız ve girişim başlatacağız. Bu süreçten sonra dernekler masasına itirazlar olacaktır. O itiraz da beklenir. Dernekler masasının iptal edeceğini sanmıyorum çünkü baskı altındadır. Mahkemeler bu konuyu çözer" diye konuştu.
(İHA)