Trabzonspor yabancı sahada maça çıkıyor. Doğru adına bugüne kadar hiçbir şey yapılmayacak, ondan sonra da ligin değeri düştü diyeceksiniz. Araba bayır aşağı giderken frene basacağına gaza basarsan, tabi ki değeri düşer! Trabzonspor Olcan Adın’ı da ilk onbire alarak atak oynayacağını daha maç başında belli etti. Oyun her iki takım adına dengeli geçti.  Didier Zokora’nın Afrika Kupası’na gitmesiyle şans bulabilen Aykut gayet rahat bir oyun ortaya koydu. Olcan aldığı toplarla hızla rakip sahaya atak hazırladı. Seneler sonra Trabzonspor sol açıktan top taşıyan bir futbolcuya sahip oldu. İlk yarıda bariz üstünlük kurabilen takım olmadı ama yaptığı kontra çıkışlarla Trabzonspor 3 net pozisyon yakaladı. Halil Altıntop’un şutunda kaleci Oğuzhan, diğerini de direkler önledi.
Nedendir bilinmez; Colman haftalardır tek bir müspet hareket yapamıyor. Adeta takımın freni gibi. Adrian 28’inci maçında da futbol adına Trabzonspor’a faydası olmadan yine sahadan çıktı.
Trabzonspor bu saydığım futbolcuları şampiyonluğa oynarken katkıda bulunsun diye yüksek bonservislerle aldı. Gel gör ki, ortada bir şey yok.
Oyunun kalite açısından vasatın üstünde oldugu aşikâr. Büyükşehir Belediye ikili mücadelelerde çok diri olan bir takım. Trabzonspor da aynı şekilde çok diri oynayınca orta saha da inanılmaz mücadele oldu. Uzaktan atılan şutlar, kalecilerin kurtarışları maça heyecan getirdi.
Glowacki’nin sakatlanması ile Şenol Güneş erken oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldı. 56’da ise Alanzinho oyuna girdi. Her zamanki gibi egoistçe oynadı. Ancak Olcan her fırsatta arkadaşlarını pozisyona sokmak için çaba gösterdi. Nitekim 80’de Burak Yılmaz’ın attığı golde pozisyonu başlatan oyuncu Olcan oldu. Daha ilk maçında takıma uyum gösteren Olcan’ın isabetli bir transfer olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Trabzonspor genel olarak iyi oynadı, pozisyon buldu.  Beklenti içinde oldukları Colman, Halil Altıntop ve Burak Yılmaz etkili olamadı. Olcan Adın ilk maçında sol tarafa hareket getirdi. Trabzonspor biraz daha takım oyunu oynayıp savunmanın ortasında daha dikkatli olmalı. Oynanan oyun bekleyen maçlar için çok tatmin edici görünmedi.