ORDU (AA) - Ordu'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen "Ailemle Spor Yapıyorum" projesi başladı.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Atatürk Parkındaki etkinlikte, sağlıklı nesillerin oluşması, yaşaması ve bu memleketin başına gelebilmesi için sporun, çocukların yaşantısında çok önemli olduğunu söyledi.

Ailelerin, çocuklarına spor konusunda destek vermesi gerektiğini ve beraberce spor yapıldığında çocuklardaki değişim görülebileceğini anlatan Genç, "Bütün dünyanın gözü üzerinde olan ülkemizin geleceğinin teminatı gençlerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamalıyız ve yetiştirmeliyiz ki dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bir karış toprağını kimseye kaptırmamalıyız ve al bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandırmalıyız." dedi.

Genç, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarının, tüm ülkeler gibi Türkiye için de önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkemizde olimpiyatlarda en üst seviyede başarıyı yakalamamız gerekiyor. Bunlarda siz velilerimizin desteğiyle olabilecek şeylerdir. Artık Türkiye'nin her organizasyonda bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı dinletmesi lazım. Bu doğrultuda gençler yetiştirelim. Geçmişte nasıl ki atalarımız yavrularını şehit olsun, vatanı kurtarsın, gazi annesi, şehit annesi olmak için yetiştirmiş. Sizler de çocuklarınızı Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları olmaları için yetiştirin ve onlara dua edin. Bizim sizlerden istediğimiz budur. Organizasyona katılan tüm ailelerimize teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından aileler, çocuklarıyla tai-chi sporu yaptı.