ORDU (AA) - Ordu'da, 15 Temmuz şehitleri anısına farklı spor dallarında turnuva düzenleneceği bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, yaptığı yazılı açıklamada, turnuvanın, 1 ile 15 Temmuz tarihleri arasında Atatürk Parkı'nda gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakanlığın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıl dönümünde, birçok spor aktivitesi düzenlediğini anımsatan Genç, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak atletizm, muay thai, tekvando ve güreş gibi farklı spor branşlarında her gün turnuvalar düzenlemeyi planladıklarını aktardı.

Genç, turnuvaya il dışından birçok takım ve sporcuyu da davet edeceklerine de vurgu yaparak, "Atatürk Parkı'nı seçmemizdeki amaç sporcularla halkı bütünleştirmek, 15 Temmuz şehitlerimizi anmak. Aynı zamanda bu hain darbe girişimini unutturmamak için bu ve bunun gibi farklı etkinlikleri ilimizde yapmaya da devam edeceğiz. Aynı kapsamda Gençlik Merkezimizle de birçok söyleşi ve panel yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Hain darbe girişiminin, ülke açısından dönüm noktası olduğuna işaret eden Genç, şunları kaydetti:

"Bunu unutturmamamız lazım, biz de bu bağlamda çalışıyoruz. 15 Temmuz darbe gecesi canlarını seve seve bu aziz vatan için veren kardeşlerimizi de unutmamamız ve anmamız lazım. Bu kapsamda da çalışmalarımız devam edecektir. 1-15 Temmuz tarihleri arasında Atatürk Parkı'nda yapacağımız etkinliğe tüm halkımızı davet ediyorum."