ORDU (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Orduspor'da başantrenörlük görevine Aydın Uğuz getirildi. 

Bir otelde düzenlenen imza töreninde 1+1 yıllık sözleşmeye imza atan Uğuz, Ordu'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

Başka takımlarda çalışırken Ordu'ya bir çok kez gelme fırsatı bulduğunu ifade eden Uğuz, "Orduspor kadın basketbol takımı kısa sürede kurulmasına rağmen başarılı bir ekip. İnşallah biz bu başarıyı devam ettireceğiz" dedi. 

Uğuz, 27 yıldan bu yana antrenörlük yaptığını, görev süresinin büyük bir bölümünü Fenerbahçe'nin çeşitli kademelerinde geçirdiğini belirtti. 

Orduspor'un başarısı için sezon sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Uğuz, şunları söyledi:

"Takım Ordu'da kalarak antrenmanlarını burada yapacak. Bu benim tercihim. Bir takım şehir takımı ise o şehirle birlikte olmalı. Biz Ordu'daki müthiş taraftarı yeniden maçlarda görmek istiyoruz. Şehre ve taraftara hitap edecek güzel bir takım kurmaya çalışacağız. Ama burada en önemli şey taraftarımıza ve Ordululara düşüyor. Herkesten destek bekliyoruz."

Orduspor Basketbol Şube Başkanı Akın Çiçek ise, geçen yıl takımın başantrenörü olan Alper Durur'un görevden ayrılmasının ardından hızlıca yeni antrenör arayışı içerisine girdiklerini söyledi.

Türkiye çapında çok önemli bir ismi takımın başına getirmeyi başardıklarını anlatan Çiçek, "İnşallah önümüzdeki günlerde oyuncularımızla tek tek anlaşma sağlayarak takımı kuracağız. Takımımız yeni sezonda Avrupa kupalarında mücadele edecek. Bunu göz önünde bulundurarak transfer yapacağız " diye konuştu.