ORDU (AA) - Spor Toto 2. Lig takımlarından Orduspor'un eski kulüp başkanı Yaşar Pamuk, 4 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olağan genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Pamuk, kendisine ait iş yerinde düzenlediği basın toplantısında, Orduspor'da genel kurul tarihinin belirlenmesinin ardından başkanlığa talip olduğunu belirtti.

Orduspor için 4 Temmuz'un milat olduğunu ifade eden Pamuk, "Orduspor'un yaşadığı olumsuzlukları, toplumda gelinen noktayla ilgili düşünceler, toplumun oluşturduğu baskıları göğüsleyerek adaylığımı açıklıyorum. Orduspor yönetiminin, iyi şeyler yaptığına şahit olduk ama gelinen noktada, son iki senede hep geriye doğru sardı ve Orduspor, Orduluların takımı olmaktan uzaklaştı" dedi.

Pamuk, Ordu'da yönetim ile halk arasında birleştirici olmak için kendisine bir misyon yüklendiğini kaydederek, "İnsanların ilgisini geri çevirmek istemedim. İş adamlarının, Ordu halkının ve sivil toplum örgütlerinin destek olduklarını açıkladıkları için adayım. İnşallah bu kongre, Orduspor'un güzel günler görmesine vesile olur" ifadesini kullandı.

Transfer tahtasının mutlaka açılması gerektiğini vurgulayan Pamuk, "Bir inatlaşma olmuş ve Orduspor farklı noktaya gelmiş. Orduspor'un transfer tahtasını açmak için 8 milyon liraya ihtiyacı varsa bile biz onu 1-2 milyon liraya üşürecek durumdayız" diye konuştu.

Pamuk, Orduspor'u Ordu ile barıştıracaklarını belirterek, "Şu anda hiç kimse Orduspor'un maçına gitmiyor. Orduspor'un 300 seyirciye maç oynamaması lazım. Bu bize dokunuyor. Maça gitmiyorlar. En büyük projemiz, Ordulularla Orduspor'u barıştırmak olmalıdır. Orduspor, şu şartlarda süper lige çıksa da başarı gelmez. Seyircisiz bir duruma geldik" dedi.