ORDU (AA) - Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Orduspor, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilen transfer yasağını kaldırdıktan sonra yol haritasını belirledi. 

Kulüp başkanı Yaşar Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta içerisinde eski oyunculara olan yaklaşık 400 bin lirayı ödeyerek transfer tahtasını açtıklarını hatırlattı. 

Transfer tahtasını açmak için birçok zorluğa göğüs gerdiklerini belirten Pamuk, yeni yol haritasını da çizdiklerini ve planlarında oyuncu transferlerinin olduğunu söyledi. 

Eylül ayının ilk haftasından itibaren daha önce görüştükleri yerli ve yabancı oyunculara resmi sözleşme imzalatarak takımı kuracaklarını ifade eden Pamuk, "Anlaşmaya varılan oyuncuları tek tek kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. 

Orduspor'un yeni sezonda hem ligde hem de Avrupa kupalarında mücadele edeceğini vurgulayan başkan Pamuk, "Buna göre transferlerimizi yapacağız. Ligde ve Avrupa'da hedeflerimiz belli. Bu hedefler doğrultusunda adımlarımızı atacağız. 10-15 günlük süre içerisinde takım tam anlamıyla kurulmuş ve antrenmanlarına başlamış olacak" diye konuştu. 

Yerli ve yabancı oyuncularla görüşmelerin teknik heyet ve basketbol şubesi tarafından yürütüldüğünü anlatan Yaşar Pamuk, "Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. İnşallah yeni sezonda takım Ordu'da maçlarını oynayacak. Bundan sonra artık taraftarlarımızın takımına sahip çıkmasını bekliyoruz. Temennimiz bütün maçların dolu tribünler önünde oynanması" ifadelerini kullandı. 

Pamuk, kulübün maddi sorunlarının devam ettiğini, üyelik konusunda herkesi kulübe beklediklerini sözlerine ekledi.