TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesinin ampute futbol takımı kurduğu bildirildi.

Ortahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ortahisar Belediyesinin kurduğu ampute futbol takımının engelli sporcuları yaşama bağladığı belirtildi.

Açıklamada, engelli sporcuların futbol oynama imkanına kavuştuğu vurgulanarak, ampute futbol takımının Trabzon'da bir ilk olma özelliği de taşıdığı kaydedildi.

Takımın antrenmanlara başladığı ifade edilen açıklamada, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın spor yapabildiğini göstermek, onların sportif faaliyetlerde aktif olarak yer almasını sağlamak için şehrimizde bir ilk olan ampute futbol takımımızı kurduk. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için engelli vatandaşlarımıza yönelik meslek edindirme kursları, engelli arabası dağıtımı, engelli otobüsü gibi pek çok uygulamaya imza attık. Böylece engelli vatandaşlarımıza istihdam imkanı yaratarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Diğer yandan da ulaşım kolaylıklarını sağlamak için engelli otobüsümüzü hizmete soktuk. Şimdi futbol takımımızı kurarak engelli vatandaşlarımızın sportif faaliyetlerine destek oluyoruz. Sporcularımız, bu sayede aktif olarak futbolla ilgilenerek hem beden sağlıklarını, hem de aralarındaki dostluk ve arkadaşlık bağlarını geliştiriyorlar."